Iivo Niskanen hallittuun voittoon Vuokatin Skandinavia Cupissa

Iivo Niskanen otti voiton paraatimatkallaan 15 km perinteisen tyylin väliaikalähdössä Vuokatin Skandinavia Cupissa. Voitto irtosi 13,4 sekunnin erolla ennen Norjan Mattis Stenshagenia.
Etusuora: 05.01.2019 14:09Hiihto
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Iivo Niskanen hallitsi Vuokatin Skandinavia Cupin 15 km (p) kilpailua odotetusti lähdöstä maaliin. Voittomarginaalia kisan kakkoseksi hiihtäneeseen Norjan Mattis Stenshageniin kertyi 13,4 sekuntia. Erittäin hyvän signaalin Niskasen hiihdosta antoi se, että hän pystyi selvästi kiristämään vauhtiaan suhteessa muihin hiihtäjiin kisan toisella puolikkaalla. 7,5 km väliajoissa Niskanen oli vain 2,3 sekuntia Stenshagenin edellä, mutta loppumatkalla norjalaisvastus joutui selvästi antautumaan Niskaselle.

Niskanen otti kilpailun kärkipaikan jo ensimmäisessä 3,8 km väliaikapisteessä, jossa hän johti kilpailua 3,8 sekunnin erolla Stenshageniin. Kaksikon ero pysyi alle 10 sekunnissa aina 11,3 km väliaikapisteeseen asti. Sen jälkeen Niskanen pystyi kiristämään vauhtiaan suhteessa Stenshageniin ja hän jatkoi vastustamattomaan voittoon.

Läpi kisan kolmospaikkaa pitänyt Venäjän Alexey Chervotkin kiristi vauhtiaan mainiosti kisan loppua kohden ja supisti eron Stenshageniin maalissa vain 1,4 sekuntiin oltuaan enimmillään yli 12 sekunnin päässä hänestä.

Perttu Hyvärinen hiihti myös hyvän ja tasaisen kilpailun. Ensimmäisissä väliajoissa Hyvärinen oli seitsemäntenä 15,6 sekuntia Niskasta perässä ja jatkoi etenemistä kymmenen parhaan joukossa läpi kilpailun. Maalissa Niskasen seurakaveri Puijon Hiihtoseurasta oli kymmenes reilun minuutin kärjestä jääneenä.