Miesten seiväskisassa kokemus ja nuoruus kohtaavat - Nikkanen hakee kymmenettä mestaruuttaan


Etusuora: 21.07.2016 09:09Yleisurheilu
Miesten seiväskisassa kokemus ja nuoruus kohtaavat - Nikkanen hakee kymmenettä mestaruuttaan
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Oulun Kalevan kisojen seiväskilpailut käydään miesten osalta lauantaiaamuna (karsinta 9.30) ja naisten perjantai-iltana (karsinta 18.40). Etusuora kokosi pienen ennakon mitä tuleman pitää.

Miesten seiväskisassa kokemus ja nuoruus kohtaavat

Kilpailun kokeneeseen kaartiin kuuluvat Eemeli Salomäki ja Mikael Westö, joilla on yhteensä 14 SM-mitalia. Viime aikoina kaksikosta vahvemmin on esiintynyt Salomäki, jonka kauden paras noteeraus 540 syntyi viime viikolla Lahden Eliittikisoissa. Tuloksellaan Someron Esan 28-vuotias hyppääjä keikkuu tilastoissa toisella sijalla.  Salomäellä on vitriinissään peräti viisi Suomen mestaruutta ja mies on myös hallitseva Suomen mestari.

Westö (s. 1982) on noussut Kalevan kisojen podiumille kahdeksan kertaa, mutta itse mestaruutta kokenut kettu ei ole vielä päässyt tuulettamaan. Tälläkin kerralla mestaruus näyttäisi olevan tiukassa, mutta tilastojen kolmosmies omaa mitaliin erinomaiset saumat. Miehen kauden paras tulos on 535.

Kovimman haasteen edellä mainitulle kaksikolle tarjoaa Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten. Nuorella 19-vuotiaalla Weckstenillä on takanaan onnistunut kesä, jonka kohokohtana uusi komea ennätys 550 (kkk). Pajulahdessa opiskeleva nuorukainen pääsi viime vuonna haistelemaan pronssisen mitalin tuoksua, joten tänä vuonna mielessä on varmaankin kirkkaampi mitali. Kunnossa on ollut myös havaittavissa selkeää nousuvirettä. Toinen nuorukainen Niko Koskinen (s. 1997) on myös vahva mitalikandidaatti.

Matti Mononen on ilmoittautunut kilpailuun, mutta Etelä-Saimaan (20.7) mukaan mies ei kilpaile Oulussa.

Wilma Murto loistaa poissaolollaan

Wilma Murto kilpailee Kalevan kisojen aikaa nuorten MM-kilpailuissa Puolassa eikä naista nähdä Oulussa. Tästä johtuen kilpailun ainoa suosikki on Minna Nikkanen. 28-vuotias hyppääjä tietää kuinka SM-kultamitali voitetaan, sillä naiselta löytyy peräti yhdeksän Suomen mestaruutta. Olisi yksi kisojen kovimpia yllätyksiä, mikäli Nikkanen ei pöytää Oulussa putsaisi.

Nikkasen takana muista mitaleista kamppailevat mm. Aino Siitonen, Erica Hjerpe sekä Alina Strömberg. Siitonen on yltänyt tänä kesänä ennätykseensä 430, kuten myös tuore junioreiden EM-voittaja Strömberg (415). Hjerpe on taivuttanut kaudella 423, mutta tulos on syntynyt keväällä Yhdysvalloissa ja viimeaikaiset tulokset ovat olleet nipin napin neljän metrin paremmalla puolen.

Mitalia janoaa myös nuori Saga Andersson (s. 2000). Anderssonin ennätys on heinäkuun alussa hypätty 415.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta