Minna Nikkanen tavoittelee paikkaa seiväsfinaalista - karsintaraja SE-korkeudessa


Etusuora: 23.08.2015 19:01Yleisurheilu
Minna Nikkanen tavoittelee paikkaa seiväsfinaalista - karsintaraja SE-korkeudessa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kuluneella kaudella seipään SE:tä useaan otteeseen parantanut Minna Nikkanen on maanantain ensimmäinen suomalaisurheilija Pekingin MM-areenalla. Nikkanen aloittaa seipään karsinnan aamuyöstä kello 4.30.

Someron Esan nainen lähtee karsintaan tilastojen sijalta 18. Karsintaraja on asetettu samaan korkeuteen kuin Kuortaneen Eliittikisoissa syntynyt Suomen ennätys 460. Vertailuksi Moskovassa 2013 jatkoon pääsyyn vaadittiin 455 ja Daegussa 2011 riitti 450. Tavoitteekseen Nikkanen on ilmoittanut finaalipaikan ja Suomen ennätyksen rikkomisen jo neljännen kerran tänä kesänä.

Seipään ennakkosuosikkeja löytyy useita. Maailmantilastokärki Kuuban Yarisley Silva on osoittanut nousukuntoaan pitkin kesää ja nainen ylittikin maanosan ennätyksen 491 elokuun alussa. Kuubalainen on varmasti kiinnostunut kiillottamaan Moskovan pronssista mitaliaan Pekingissä.

Naisen yksi suurimmista uhkista tulee Välimeren rannalta. 29-vuotias Kreikkalainen Nikoléta Kiriakopoúlou on parantanut kaudella 12 senttiä ennätystään lukemiin 483 ja on maailmantilaston kakkonen. Kuitenkin naisen viimeaikaiset esitykset ovat olleet hieman ailahtelevia ja hänet jätettiinkin maanmestaruuskisoissa hopealle.

Sitten Yhdysvaltojen Jenn Suhr. Suhr on kilpaillut säästeliäästi kuluneena kesänä ja parhaat hyppynsä 33-vuotias on tehnyt touko-kesäkuussa. Kuitenkin kokenut moninkertainen arvokisamitalisti on aina vaarallinen kylmäpäisyyttä vaativassa lajissa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta