MM-kisoihin matkaava Suomen yleisurheilutoivo tavoittelee erilaista kisakautta – ”Suuntakäyrä ylöspäin”


Parin viime kesän aikana suomalaisen kolmiloikkatähden kaudesta on muodostunut laskusuuntainen. Tänä kesänä suunta on ylöspäin.
Joel Sippola: 19.06.2019 12:54Yleisurheilu
MM-kisoihin matkaava Suomen yleisurheilutoivo tavoittelee erilaista kisakautta – ”Suuntakäyrä ylöspäin”
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Simo Lipsanen
Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen kuuluu siihen pieneen suomalaisyleisurheilijoiden joukkoon, joilla on Dohan MM-kisoissa edellytykset raivata tiensä finaaliin. Ylittyihän hallikaudella MM-raja 16,95 kolmella sentillä, mikä antoi aikaa ja rauhaa tulevaan. Näin ollen kuluvan ulkoratakauden aikana ei enää tarvitse stressata kisalipun suhteen.

Miehen kesän ensimmäinen loikkakisa Lahden Motonet GP:ssä jätti toivomisen varaa, sillä hän ylsi parhaallaan tulokseen 16,23. Vaikka kyseessä oli vasta avauskisa, parin viime vuoden aikana hän aloitti huomattavasti terävämmin 16,93- ja 16,84-hypyillä.

Viikko sitten Turussa Lipsanen riisti Tuomas Kaukolahdelta kauden kotimaisen kärkituloksen 16,57 kantaneella leiskautuksella. Ylipäänsä otteissa oli tasaisuutta.

- Lahden ja Turun kisojen välisenä aikana otin suhteellisen kevyesti. Lahdessa huomasi, että harjoitusjumia oli vielä tosi paljon päällä, SE-mies kertoi Turussa.

Kuten todettua, parin viimeisen kesän aikana Lipsanen on saanut ulkoratakauteensa terävään alun. Tänä kesänä lähestymistapa on kuitenkin erilainen Dohan MM-kisojen myöhäisen ajankohdan takia.

Kesän koitoksiin lähdettiin kovan treenikuorman saattelemana.

- Parina edelliskautena bensa on loppunut pahasti kesken, mitä yritetään nyt välttää. Tavoitteena on, että suuntakäyrä on koko ajan nouseva.

Vaikka se bensa onkin loppunut kesken, kahden viime vuoden aikana loikkaajatoivo on kisannut maltilliseen sävyyn. Minkäänlaista ahnehtimista ei ole ollut havaittavissa.

Kilpaileeko Lipsanen tänä kesänä normaalia enemmän poikkeuksellisen pitkän ulkoratakauden takia?

- Ehkä alkukauden osalta kilpailen nyt enemmän. En kuitenkaan tee liian pitkälle meneviä suunnitelmia, vaan etenen tilanteen mukaan.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta