Mo Farah jo kolmannen kerran vuoden eurooppalainen miesyleisurheilija


Etusuora: 16.10.2016 10:01Yleisurheilu
Mo Farah jo kolmannen kerran vuoden eurooppalainen miesyleisurheilija
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kestävyysjuoksija Mo Farah ja korkeushyppääjä Ruth Beitia valittiin vuoden 2016 parhaiksi mies- ja naisyleisurheilijoiksi.

Farah voitti kaksi olympiakultaa Riosta 10 000 ja 5000 metriltä. Britin valinta oli historiallinen, sillä hänestä tuli ensimmäinen mies, joka on valittu kolmesti parhaaksi eurooppalaiseksi yleisurheilijaksi. Farahin edelliset valinnat olivat vuosilta 2011 ja 2012.

37-vuotias Beitia voitti Riosta sekä Amsterdamin EM-kisoista kultaa. Hän oli samalla ensimmäinen espanjalaisnainen, joka saavutti yleisurheilulajin olympiavoiton.

Valinta toteutettiin sosiaalisen median äänestyksellä, jossa peräti 200 000 ihmistä antoi äänensä.

Äänestysten kärkikolmikkoihin kuuluivat myös korkeushyppääjä Gianmarco Tamberi ja keihäänheittäjä Thomas Röhler, sekä naisista seiväshyppääjä Ekaterini Stefanidi ja moukarinheittäjä Anita Wlodarczyk.

Kauden 2016 nouseviksi tähdiksi valittiin saksalainen kolmiloikan Euroopan mestari Max Hess ja belgialainen seitsenottelun olympiavoittaja Nafissatou Thiam.

Juhlagaalan suomalaisedustajia olivat ainakin Euroopan Yleisurheiluliiton hallituksen jäsen Antti Pihlakoski sekä urheilijakomissioon kuuluva Hanna-Maari Latvala:

Men's European Athlete of the Year Mo Farah (on left) #GoldenTracks pic.twitter.com/72VlAHdTCw
— Antti Pihlakoski (@pihlakoski) 15. lokakuuta 2016European Athletics Golden Tracks Awards #goldentracks #madeira #portugal #europeanathletics #athleteoftheyear @EuroAthletics pic.twitter.com/I3Fo5WydoT

— Periklis Iakovakis (@periakovakis) 15. lokakuuta 2016
EA.org
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta