Mo Farah raottaa tulevaisuuden suunnitelmiaan - paluu maratonille Lontoon MM-kotikisojen 2017 jälkeen?


Etusuora: 24.02.2015 15:52Yleisurheilu
Mo Farah raottaa tulevaisuuden suunnitelmiaan - paluu maratonille Lontoon MM-kotikisojen 2017 jälkeen?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Tuore kahden mailin ME-mies Mo Farah valotti tulevaisuuden suunnitelmiaan maailmanennätys juoksunsa jälkeen. Erityisen korkealla Farah arvostaa Lontoon MM-kotikisat 2017, jolloin kaksinkertainen olympiavoittaja palaa stadionille, josta hänellä on muistona kaksi olympiakultaa.

Viime viikolla Farah joutui hieman huonoon valoon ajauduttuaan Twitterissä sanasotaan joukkuekaverinsa 10 000 metrin EM-hopeamitalisti Andy Vernonin kanssa. Miesten huonot välit ovat peräisin viime vuoden 10 000 metrin EM-kilpailusta, jossa hopeaa juossut Vernon piti itseään voittajana, sillä hänen mukaansa Farah ei ole eurooppalainen, millä Vernon viittasi Farahin somalitaustaan. Farah ei sanasodasta hätkähtänyt ja latasi pari päivää tämän jälkeen sisäratojen kahden mailin ME:n 8.03,4. 


Kilpailun jälkeen Farah kertoi, että ennätysten rikkominen ei ole uransa päätavoite, vaan kuten koko Oregon Projectilla, harjoittelu tähtää arvokisoissa menestymiseen. Näin ollen Farahin tähtäimet ovat asetettu ensi kesän Pekingin MM-kisoihin, Rion olympialaisiin 2016, sekä Lontoon MM-kotikisoihin 2017. Erityisesti Lontoon kotikisat 2017 merkitsevät Farahille paljon: Paluu kotiyleisön eteen stadionille, jossa hänen unelmansa täyttyivät (kaksi olympiakultaa) on jotakin poikkeuksellista, Farah kertoo.

Nyt Farah pohtii lajivalintaansa Lontoossa ja ottaa vuoden kerrallaan. ”En enää nuorene tästä, otan vuoden kerrallaan. Päätän Rion jälkeen suuntaanko maantielle vai pysynkö radalla”, Farah sanoo Guardianin haastattelussa. Alkujaan Farahin tarkoituksena oli juosta Lontoossa maraton, mutta ajatus samasta stadionista ja samoista matkoista, joilla olympiavoitot tulivat, on hiipinyt mieleen.

guardian.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta