Dopingpommi juuri ennen MM-kisoja - moukarinheiton olympiavoittaja kärysi uusintatestissä

Dopingpommi juuri ennen MM-kisoja - moukarinheiton olympiavoittaja kärysi uusintatestissä


Moukarinheitossa olympiakullan Riossa 2016 saavuttanut Dilshod Nazarov (s. 1982) on jäänyt kiinni dopingin käytöstä uusintatestissä, joka tehtiin näytteestä, jonka hän antoi Daegun MM-kilpailuissa vuonna 2011.
Etusuora: 24.09.2019 20:36Yleisurheilu
Dopingpommi juuri ennen MM-kisoja - moukarinheiton olympiavoittaja kärysi uusintatestissä
Dilshod Nazarov. Kuva: Athletics Federation of India [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
Dilshod Nazarovin dopingkärystä ilmoitti IAAF:n etiikkaa valvova elin AIU verkkosivuillaan tiistaina

Tadzikistania edustavan Nazarovin näytteestä on löytynyt merkkejä Oral Turinabol -nimisen anabolisen steroidin käytöstä. Aine tunnetaan urheilun historiasta erityisesti siitä, että se oli laajassa käytössä Itä-Saksassa maan urheilun huippuvuosina.

Daegun MM-kisoissa 2011 Nazarov sijoittui 10:nneksi tuloksella 76,58. Vuoden 2016 olympiakultansa lisäksi hän on yltänyt arvokisamitaleille Pekingin MM-kisoissa 2015, jolloin tuomisina oli hopeaa. Mitaliensa ohella Nazarov tunnetaan siitä, että on ollut pitkään kotimaansa yleisurheiluliiton puheenjohtaja. Nazarov on toiminut myös tämän vuoden Keski-Aasian yleisurheiluliiton puheenjohtajana.

Tänä vuonna Nazarovin paras heitto on kantanut lukemiin 76,14. Hän ei ole kilpaillut kertaakaan heinäkuun alun jälkeen mutta hänen nimensä löytyy kuitenkin Dohan MM-kisojen osallistujaluettelosta.

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset