Dopingpommi juuri ennen MM-kisoja - moukarinheiton olympiavoittaja kärysi uusintatestissä


Moukarinheitossa olympiakullan Riossa 2016 saavuttanut Dilshod Nazarov (s. 1982) on jäänyt kiinni dopingin käytöstä uusintatestissä, joka tehtiin näytteestä, jonka hän antoi Daegun MM-kilpailuissa vuonna 2011.
Etusuora: 24.09.2019 20:36Yleisurheilu
Dopingpommi juuri ennen MM-kisoja - moukarinheiton olympiavoittaja kärysi uusintatestissä
Dilshod Nazarov. Kuva: Athletics Federation of India [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
Dilshod Nazarovin dopingkärystä ilmoitti IAAF:n etiikkaa valvova elin AIU verkkosivuillaan tiistaina

Tadzikistania edustavan Nazarovin näytteestä on löytynyt merkkejä Oral Turinabol -nimisen anabolisen steroidin käytöstä. Aine tunnetaan urheilun historiasta erityisesti siitä, että se oli laajassa käytössä Itä-Saksassa maan urheilun huippuvuosina.

Daegun MM-kisoissa 2011 Nazarov sijoittui 10:nneksi tuloksella 76,58. Vuoden 2016 olympiakultansa lisäksi hän on yltänyt arvokisamitaleille Pekingin MM-kisoissa 2015, jolloin tuomisina oli hopeaa. Mitaliensa ohella Nazarov tunnetaan siitä, että on ollut pitkään kotimaansa yleisurheiluliiton puheenjohtaja. Nazarov on toiminut myös tämän vuoden Keski-Aasian yleisurheiluliiton puheenjohtajana.

Tänä vuonna Nazarovin paras heitto on kantanut lukemiin 76,14. Hän ei ole kilpaillut kertaakaan heinäkuun alun jälkeen mutta hänen nimensä löytyy kuitenkin Dohan MM-kisojen osallistujaluettelosta.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta