Murto ja Nikkanen korkeilta tilastosijoilta seipään EM-finaaliin - nähdäänkö mitalipaukku?


Etusuora: 03.03.2017 21:49Yleisurheilu
Murto ja Nikkanen korkeilta tilastosijoilta seipään EM-finaaliin - nähdäänkö mitalipaukku?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Wilma Murto ja Minna Nikkanen edustavat Suomea Belgradin EM-hallien suoraan finaalina hypättävässä seiväsfinaalissa.

Kisassa on etukäteen jopa kevyitä mitalitoiveita, sillä Murto on loppiaisena hyppäämällään tuloksella 466 peräti tilastokolmosena.

Naisten seiväshypyn sisäratojen EM-finaali käynnistyy Belgradissa lauantai-iltana klo 19.05.

Naisten seiväshyppy, osallistujat:

Ekaterini Stefanidi GRE - SB 482

Olympiavoittaja, Euroopan mestari ja MM-hallipronssimitalisti viime vuodelta. Tänä talvena yksi mahtihyppy (482) ja kolme kisaa 460:n pinnassa. Ylivoimainen voittajasuosikki.

Lisa Ryzih GER - SB 467

Viime kesän EM-hopeamitalisti ja olympiakutonen. Helmikuussa kaksi hyvää kisaa: 467 ja 465. Mitalisuosikki, mutta kultamitalitaistelu vaatinee ennätyksen 473 kohentamista.

Wilma Murto FIN - SB 466

ME-juniorin ja viime kesän EM-seiskan tilastosijoitus on komea. Tänä talvena kaksi kovaa kisatulosta (466 ja 452), mutta muuten jäänyt usein reilusti alle 450:n tuloksiin. Saksassa viikko sitten syntynyt 452 antaa kuitenkin lupauksia nousukunnosta. Tignesissä loppiaisena nähty 466 saattaisi olla jo mitalihyppy.

Angelica Bengtsson SWE - SB 460

Viime kesän EM-pronssimitalisti ja toissa kesän MM-nelonen. Tänä talvena vain yksi kisa: Ruotsin mestaruuskisoissa viikko sitten syntyi mukava tulos 460. Kypsynyt viime vuosina tasaiseksi arvokisahyppääjäksi, joten on Belgradissa vahva mitalisuosikki.

Minna Nikkanen - SB 455

Viime kesän EM-ysi, joka putosi olympiafinaalista hyvällä tuloksella 455. Viime aikoina hypännyt vuoren varmasti vähintään 440, joten hyvää sijoitusta on lupa odottaa. Jos pääsee kauden parhaansa tuntumaan, ollaan jo varmasti kahdeksan parhaan joukossa.

Michaela Meijer - SB 455

Viime kesän EM-vitonen ja MM-Pekingin 2015 finalisti. Ruotsin mestaruuskisoissa viikko sitten nähty 455 kertoo hyvästä iskusta, mutta mitalitaisteluun vaaditaan ennätyshyppyä (PB 462).

Maryna Kylypko UKR - SB 455

Putosi Rion olympialaisissa Bengtssonin ja Nikkasen tapaan finaalista hyvällä tuloksella 455. Tänä talvena kuusi kisaa, joista kolmessa vähintään 450. Taistelee Murron ja Nikkasen kanssa samoista pistesijoista.

Romana Malacova CZE - SB 451

Epäonnistui viime kesänä sekä EM-Amsterdamissa että Rion olympialaisissa. Onnistui sen sijaan vuosi sitten Portlandin MM-halleissa (kahdeksas tuloksella 450). Ollut tänä talvena vuorenvarma 450:n ylittäjä, joten on erittäin vahva pistesijaehdokas.

Annika Roloff GER - SB 451

Keskinkertaista suorittamista sekä EM-Amsterdamissa että Rion olympialaisissa viime kesänä. Tänä talvena yksi kisa yli 450:n ja muuten pyörimistä 440:n tuntumassa. Taistelee viimeisistä pistesijoista.

Lisa Gunnarsson SWE - SB 451

17-vuotias ruotsalainen huippulahjakkuus ja Wilma Murron tuleva murheenkryyni. Tänä talvena yksi kisa yli 450:n ja kaksi muuta kisaa yli 440:n. Taistelee viimeisistä pistesijoista.

Iryna Yakaltsevich BLR - SB 450

Keskinkertaista suorittamista viime kesänä EM-Amsterdamissa (435) ja heikkoa räpeltämistä Rion olympialaisissa (415). Taistelee viimeisistä pistesijoista 450:n paikkeilla.

Tina Sutej SLO - SB 445

Yhdestoista viime kesänä olympialaisissa, jolloin selvitti erittäin kovan karsinnan tuloksella 455. Viikko sitten nähty kauden paras antaa viitteitä nousukunnosta, mutta on pyörinyt aiemmin talvella kehnoissa tuloksissa.

Angelica Moser SUI - SB 437

Viime kesän EM-seiska. Pistesijat jäänevät haaveeksi, sillä jäänyt tänä vuonna jokaisessa kuudessa kisassaan alle 440:n.

 
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta