Vilma Nissinen taisteli voitosta Vuokatin Skandinavia Cupissa - lopulta 20 km kisan kuudes

Vuokatin Skandinavia Cupin naisten 20 km kilpailu päättyi ruotsalaisjuhliin. Vilma Nissinen oli parhaana suomalaisena kuudes.
Etusuora: 14.12.2019 11:12Hiihto
Vuokatti. Kuva: kallerna [Public domain], via Wikimedia Commons
Kauden Skandinavian Cupin avausviikonloppu jatkuu lauantaina Vuokatissa. Vuokatin kakkospäivän avauslajina hiihdettiin naisten 20 km (p) yhteislähtökisa. Voittoon hiihti loppukiritaistossa Ruotsin Maria Nordström 0,9 sekuntia ennen Norjan Tiril Knudsenia. Kolmanneksi hiihti Ruotsin Linn Sömskar 1,1 sekuntia voittajalle hävinneenä.

28-vuotias Nordström on esiintynyt Ruotsin asussa myös maailmancupissa, josta häneltä löytyy jopa voitto parisprintistä Elin Mohlinin kanssa Pyengchangin osakilpailusta keväältä 2017. Henkilökohtaisissa kisoissa Nordström on sijoittunut maailmancupissa parhaimmillaan viidenneksi tammikuussa 2018 Oberstdorfin 10 km (v) yhteislähtökisassa.

Kisan paras suomalainen oli Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissinen, joka oli mukana kisan kärkitaistossa loppuun saakka. Nissinen sijoittui lopulta kisan kuudenneksi 5,7 sekuntia Nordströmille hävinneenä. Suomalaisista Nissinen ja Anni Kainulainen olivat mukana kisan puolivälissä pääjoukosta erottuineessa 14 hiihtäjän pääjoukossa. Lopussa seitsemän hiihtäjän joukko irrottautui voittotaistoon Nissinen mukanaan, mutta Kainulaisen ei pysynyt enää tässä kohtaa kärkijoukon kyydissä. Kainulaisen loppusijoitus oli yhdestoista 21,6 voittajalle hävinneenä.

22-vuotiaalle Nissiselle kuudes sija oli selvästi paras saavutus Skandinavia Cup -tasolla, sillä ennen lauantain kisaa hän oli sijoittunut kilpailusarjassa parhaimmillaan kuudenneksitoista (eilen Vuokatin sprintissä). Maailmancupissa Nissinen on sijoittunut parhaimmillaan sijalle 23 (viime vuonna Cognessa 10 km (p)).