Eveliina Piippo upeasti kolmas Vuokatin Skandinavia Cupissa


Eveliina Piippo hiihti kolmanneksi naisten 20 km vapaan tyylin yhteislähtökisassa Vuokatin Skandinavia Cupissa. Ruotsin Frida Karlsson vei kilpailussa murskaavan ylivoimaisen voiton.
Etusuora: 06.01.2019 09:39Hiihto
Eveliina Piippo upeasti kolmas Vuokatin Skandinavia Cupissa
Eveliina Piippo
Vuokatin Skandinavia Cupin naisten 20 km vapaan tyylin yhteislähtökilpailu oli nuoren ruotsalaisnaisen näytös. Myös Suomen nuoret esiintyivät edukseen. Lahden nuorten MM-hiihtoihin tähtäävä 20-vuotias Eveliina Piippo antoi oivan näytön kunnostaan hiihtämällä kilpailussa hienosti kolmanneksi. Piippokaan ei voinut kuitenkaan mitään Ruotsin 19-vuotiaalle huippulupaukselle Frida Karlssonille, joka voitti kilpailun murskaavan ylivoimaisesti yli kahden minuutin erolla. Nuorten skiathlonin maailmanmestari Karlsson lähti omille teilleen jo ennen 6,6 km väliaikapistettä ja kasvatti eroa muihin nopeaan tahtiin. Kilpailun puolivälissä Karlssonilla oli jo 47 sekunnin kaula Piippoon ja norjalaiskaksikkoon Anne Kjersti Kalvå - Emelie Fleten.

Kilpailun toisen puolikkaan alkupuolella Piippo onnistuu karistamaan norjalaiskaksikon kannastaan, mutta hyytyi hieman viimeisellä viidellä kilometrillä ja norjalaiset ohittivat hänet 4 km ennen loppua. Piippo pystyi vielä loppumatkalla kiristämään vauhtiaan ja nousi kolmanneksi ohi Fletenin, Kalvån hiihtäessä toiseksi.

-Lähdin sillä suunnitelmalla, että koitan kärkiletkassa pysyä. Toiveena oli, että lähdettäisiin pitämään hyvää vauhtia. Alussa oli pieni stressi, kun porukkaa oli niin paljon. Hetken ajattelin, että pitäisikö yrittää lähteä vastaamaan (Fridan vauhtiin), mutta sitten aloin toivoa, että se on oikeasti maailmanluokan vauhtia, kun ero kasvoi. Itse tarvisin vielä lisää reittä ja hauista, alkoi vähän puutua. Eikä kuntokaan vielä ihan huippu ole, Piippo totesi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Myös 20-vuotias Emmi Lämsä hiihti erittäin pirteästi. Nousujohteisen kilpailun hiihtänyt Lämsä oli kilpailussa hienosti kuudes reilu kaksi minuuttia Karlssonin takana. Myös 22-vuotias Johanna Matintalo hiihti hyvin selvästi heikommalla tyylillään ollen kilpailun 13. 20-vuotias Rebecca Immonen teki myös positiivisen hiihtäen sijalle 19. Kilpailuun ilmoittautunut Riitta-Liisa Roponen jätti kisan tällä kertaa väliin.

-Tuntui, että hiihto parani koko ajan. Kaksi ekaa kiekkaa olivat tosi hankalia. Varsinkin ylämäet tuntuivat tosi hyvältä, niissä kyllä jaksaa. Olen kyllä tyytyväinen, kertasi kilpailuaan nuorten MM-kisoihin tähtäävä Lämsä Hiihtoliiton tiedotteessa.

Katso myös:

Naiset 20 km (v) tulokset - Skandinavia Cup Vuokatti 6.1.2019


Naiset

SijaUrheilijaAika
1.Frida Karlsson 🇸🇪53:03.2
2.Anne Kjersti Kalvå 🇳🇴+1:50.6
3.Eveliina Piippo 🇫🇮+1:53.2
4.Emelie Fleten 🇳🇴+1:58.1
5.Anna Dyvik 🇸🇪+2:16.2
6.Emmi Lämsä 🇫🇮+2:19.4
7.Johanna Hagström 🇸🇪+2:19.7
8.Emma Ribom 🇸🇪+2:21.6
9.Moa Olsson 🇸🇪+2:23.3
10.Elina Rönnlund 🇸🇪+2:24.9


13. Johanna Matintalo +2:29.6
19. Rebecca Immonen +2:44.8
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta