Viivi Lehikoinen tavoittelee 400 metrin aitojen välieräpaikkaa lauantaina


Tilastojen valossa huippukuntoiselle Viivi Lehikoiselle riittää välieräpaikkaan kesän rutiinisuoritus.
Etusuora: 29.07.2021 20:47Yleisurheilu
Viivi Lehikoinen tavoittelee 400 metrin aitojen välieräpaikkaa lauantaina
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Viivi Lehikoinen (nro 3).
Suomen Viivi Lehikoinen taistelee välieräpaikoista Tokion olympialaisissa lauantaiaamuna klo 3.00 käynnistyvissä naisten 400 metrin aitajuoksun alkuerissä.

22 vuotta pian täyttävä Lehikoinen on tällä kaudella kohentanut ennätystään lukemiin 55,42. Ennätysaika syntyi kolme viikkoa sitten alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa. 56 sekunnin raja on alittunut kesällä kaikkiaan neljässä eri kisassa.

Suomen olympiahistoria naisten 400 metrin aitajuoksussa on ollu lyhyt mutta varsin menestyksekäs. Tuija Helander sijoittui lajissa seitsemänneksi Los Angelesissa 1984, mikä on myös ainoa kerta, kun Suomella on ollut edustaja tässä lajissa olympialaisissa.

Alkueriä on Tokiossa viisi. Välieriä on kolme, joten tähän vaiheeseen pääsee 24 juoksijaa. Aiempien vuosien alkuerätulosten tarkastelu osoittaa, että Lehikoiselle pitäisi riittää kauden rutiinisuoritus välieräseulan läpäisemiseen.

Parhaita aikoja, joilla on pudottu naisten 400 metrin aitojen välieristä


MM-Doha 2019 - 56,37
MM-Lontoo 2017 - 56,42
Olympia-Rio 2016 - 56,65
MM-Peking 2015 - 56,47
Olympia-Lontoo 2012 - 56,29

Ketkä ovat suosikit?


Voittajasuosikit

Sydney McLaughlin, Dalilah Muhammad, Femke Bol

Yhdysvaltalainen Sydney McLaughlin paranteli 400 metrin aitojen ME:tä Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa aikaan 51,90, minkä turvin 21-vuotias lahjakkuus on kisan ykkösnimi. McLaughlin on juossut aidat tällä kaudella vain kahdessa eri kisassa.

Vaikka McLaughlin on tuore ME-nainen, niin hän saa tehdä täyden päivätyön mikäli mielii kisan voittaa. Entinen ME-nainen Dalilah Muhammad on tikannut matkan lukemiin 52,42, mikä kertoo että hallitseva olympiavoittaja on jälleen kunnossa, kun kilpaillaan olympiakullasta.

Femke Bol on jatkanut tällä kaudella huimaa kehitystään ja kellottanut tämän kauden kakkosajan 52,37. Hollantilainen ei ole hävinnyt tällä kaudella ainuttakaan kilpailua, joten kenties tiukille joutuessaan hän pystyisi puristamaan sadasosia upeasta uudesta ennätyksestään?

Mitaliehdokkaat:

Anna Ryzhykova, Lea Sprunger, Viktoria Tkachuk, Anna Cockrell, Janieve Russell, Leah Nugent, Rhonda Whyte, Amalie Hammild Iuel, Jessie Knight, Jessica Turner, Sara Slott Petersen, Emma Zapletalova

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta