Naisten pituus päivän hyppyfinaalina - mestaruus jälleen Yhdysvaltoihin?


Etusuora: 28.08.2015 09:36Yleisurheilu
Naisten pituus päivän hyppyfinaalina - mestaruus jälleen Yhdysvaltoihin?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Pekingin MM-kisojen naisten pituusfinaali kilpaillaan perjantaina kello 14.50. Kilpailusta on odotettavissa hyvin tasainen lähes jokaisen kärkinaisen selvittäessä karsinnan. Huomionarvoista on myös kahden ruotsalaisnaisen esiintyminen finaalissa - sekä Erica Jarder että Khaddi Sagnia läpäisivät karsinnan.

Ennakkosuosikkina finaaliin lähtee Yhdysvaltain Tianna Bartoletta. Kymmenen vuoden takainen maailmanmestari on kesäkuussa ponkaissut kärkilukemat 7.12 ja pitänyt yllä vahvaa menoa läpi kauden. Karsinnan Bartoletta selvitti hyppäämällä toisellaan 6.71. Edelliset kolme maailmanmestaruutta on mennyt yhdysvaltalaishyppääjä Brittney Reeselle, jonka matka kuitenkin päättyi karsintaan. Reese on kärsinyt pienistä loukkaantumisista jo pitkään.


Haastajia Bartolettalle löytyy useita - muun muassa seitsenottelussa tyrinyt britti Katarina Johnson-Thompson. ”KJT” jäi ilman tulosta ottelun pituudessa, mutta lähtee finaaliin paikkaamaan pettymystään. Karsinnassa 22-vuotias hyppäsi lupaavasti 6.79, joka on naisen kauden paras noteeraus ja uransakin kolmanneksi pisin hyppy. Finaalissa on mukana kaksi muutakin mitalia janoavaa saarivaltion hyppääjää: maan ennätysnainen Shara Proctor (6.98) ja Lorraine Ugen (6.92).

Karsinnan kovimmasta paukusta vastasi serbialainen Ivana Spanovic. Serbi tuli ja rysäytti ensimmäisellään lievään myötäiseen 6.91 ja Serbian ennätys oli sitä myöten valmis. Spanovic on EM-hallivoittaja maaliskuulta ja edellisten MM-kisojen pronssinainen.

Edellä mainittujen lisäksi vahvoja mitaliehdokkaita ovat myös Kanadan ennätyksen haltija Christabel Nettey (6.99) ja Venäjän Darya Klishina (6.95), joka omaa komean ennätyksen 7.05.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta