Kerttu Niskanen nousi Vuokatin Aateli Racen voittoon - kiinalaisyllättäjä kolmas

Kerttu Niskanen otti kolmannen peräkkäisen voiton Vuokatin Aateli Racessa keskiviikkona.
Etusuora: 29.06.2022 12:43Hiihto
Kuva: Rukanordic / Teemu Moisio
Kerttu Niskanen.
Kerttu Niskanen oli jälleen ykkönen talviurheilijoiden kesätapahtumassa Vuokatin Aateli Racessa. Helpolla Niskasen ei tällä kertaa irronnut, sillä hän lähti päätösetapille 10 km (v) rullahiihtoon toiselta sijalta sekunnin kiinalaisyllättäjä Qinghua Man perään.

Päätösosuudella Niskanen otti kuitenkin omansa ja jätti kokonaiskilpailussa neljänneltä sijalta toiseksi nousseen Eveliina Piipon 38 sekunnin päähän. Johtoasemasta päätösosuudelle lähtenyt Kiinan Ma sijoittui lopulta hienosti kokonaiskilpailussa kolmanneksi vain 1,4 sekuntia Piipolle hävinneenä.

Ma:n kolmossijaa voidaan pitää todellisena yllätyksenä, sillä 27-vuotias kiinalainen on sijoittunut maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa parhaimmillaan sijalle 34.

Niskanen oli myös päätösosuuden nopein hiihtäjä 12 sekuntia Piippoa nopeampana. Kokonaisvoitto oli Niskaselle Vuokatin Aateli Racessa kolmas peräkkäinen ja yhteensä neljäs.

Miesten takaa-ajokilpailu käynnistyy klo 13.15. Siihen sännätään Iivo Niskasen 12 sekunnin johtoasemasta.

Vuokatin Aateli Race koostuu kolmesta osuudesta. Kilpailu aloitetaan 1,6 km rullahiihdolla. Toinen kisapäivä käynnistyy 3/4,5 km maastojuoksulla ja 10/15 km rullahiihtoon.