MM-hopeaa! Eveliina Piippo hiihti upeasti toiseksi nuorten MM-hiihtojen sekuntitaistelussa!


Eveliina Piippo järjesti mahtavan näytöksen naisten U23 10 km (v) kilpailussa nuorten MM-hiihdoissa ja otti MM-hopeaa äärimmäisen jännittävässä sekuntitaistossa Venäjä Mariya Istominaa vastaan.
Etusuora: 22.01.2019 18:40Hiihto
MM-hopeaa! Eveliina Piippo hiihti upeasti toiseksi nuorten MM-hiihtojen sekuntitaistelussa!
Eveliina Piippo
Suomi sai Lahden nuorten MM-hiihtojen ensimmäisen hopeamitalinsa, kun Eveliina Piippo hiihti väkivahvasti naisten U23 10 km (v) väliaikalähtökilpailussa toiseksi. Voiton kilpailussa vei niukasti 2,0 sekunnilla Venäjän Mariya Istomina. Piippo ja Istomina vaihtelivat kärkipaikkaa kilpailun aikana ja kävivät sekuntitaistelua kilpailun alusta loppuun. Kärkikaksikko oli kilpailussa murskaavan ylivoimainen, sillä pronssille kilpailussa hiihtänyt Norjan Tiril Udnes Weng hävisi voittajalle jo 29,6 sekuntia.

– Se oli todella raskas ja tiukka kilpailu. Viimeisenä lähteminen oli selkeä etu minulle, päivän voittaja Istomina kertoi kilpailustaan Hiihtoliiton tiedotteessa.

Mitali oli Piipolle uran ensimmäinen nuorten MM-tasolla. Aiemmilta vuosilta hän oli saavuttanut nelos- ja vitossijan skiathlonista sekä nelossijan viestistä.

– Taktiikkani oli mennä ensimmäinen kierros hitaampaa ja antaa kaikkeni toisella kierroksella. Aloitin kuitenkin melko lujaa, mutta minulla oli voimia pitää samaa vauhtia läpi koko kisan, Piippo kertoo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Tulokset Naisten 10 km (v) U23 23.1.2019


SijaUrheilijaAikaero
1.Mariya Istomina25:57.3
2.Eveliina Piippo 🇫🇮+2.0
3.Tiril Udnes Weng 🇳🇴+29.6
4.Katharina Hennig 🇩🇪+37.2
5.Valeriya Tyuleneva 🇰🇿+38.1
6.Delphine Claudel 🇫🇷+55.3

Muut suomalaiset:
29. Rebecca Immonen +2:28.2
31. Emmi Lämsä +2:36.5
46. Anni Alakoski +3:33.1


Kisan ennakko


Alle 23-vuotiaat naiset starttaavat keskiviikkona 23.1. heti aamutuimaan klo 9:30 vapaan tyylin 10 km kisaan nuorten MM-hiihdoissa. Suomalaiset saattavat saada lisää juhlimisen aihetta Anita Korvan kahden pronssimitalin jälkeen, sillä Eveliina Piippo lähtee kilpailuun vahvana mitalisuosikkina.

Vapaan tyylin eksperttinä ja vahvana kiipijänä tunnetulle Piipolle Lahden vaativat maastot sopivat mainiosti. Hän väläytteli vapaan vauhtiaan joulukuussa hiihdon maailmancupissa Beitostölenissä sijoittuen 15 km väliaikalähtökilpailussa sijalle 22. Tulos oli vahva näyttö Piipon potentiaalista, sillä käytännössä kaikki maailman parhaat naishiihtäjät olivat tuossa kisassa mukana. Voiton vei Therese Johaug ennen Charlotte Kallaa. Tuoreimman näytön kunnostaan Piippo antoi MM-kisojen alla Vantaan Suomen Cupin viestissä, kun hän hiihti muilta jalat alta avausosuudella karaten käytännössä heti lähdön jälkeen.

Piippo, Istomina ja Weng tiukimmin voittotaistossa?


Suurimmat voittopaineet keskiviikkona kantavat Venäjän Mariya Istomina ja Norjan Tiril Udnes Weng. Istomina oli Beitostölenin kisassa niukasti 7 sekuntia Piipon edellä. Hän hiihti upeasti vuodenvaihteessa Tour de Skillä ollen lopputuloksissa 10. Käynnissä olevien MM-kisojen sprintissä äärimmäisen niukasti hopealle jäänyt Weng hiihti myös Tour de Skin loppuun sijoittuen kokonaiskilpailussa sijalle 16. Weng on nakutellut vapaan kympillä maailmancupissa sijoituksia 20-30 väliin, joten mistään selvästi suosikkiasemasta kaksikon osalta ei voida puhua. Onnistuessaan Piipolla on täydet mahdollisuudet jopa kultamitaliin.

Saksan Katharina Hennig räväytti viime viikonloppuna Otepään maailmancupissa sijoittumalla 10 km perinteisen kisassa peräti yhdeksänneksi. Hennig on kuitenkin menestynyt toistaiseksi paremmin juuri perinteisen hiihtotavan kisoissa, muttta lienee kärkitaistossa U23-sarjassa myös vapaalla. Venäjän Anna Zherebyateva vakuutti niin ikään Otepäässä oltuaan 10. Vapaalla venäläinen on ollut parhaimmillaan maailmancupissa sijalla 28. Myös muita maailmancupin pisteille hiihtäneitä urheilijoita löytyy lähtölistalta useita, joten kärkipään sijoituksista käytäneen hurja ja tasainen taisto.

Alakoski ja Lämsä tyrkyllä 20 joukkoon


Anni Alakoski ja Emmi Lämsä ovat osoittaneet viime aikoina vahvaa nousukuntoa vapaan tyylin kisoissa. Alakoski antoi väkevän näytön iskukyvystään Vantaan Suomen Cupissa sijoittuaan 5 km (v) kilpailussa hienosti viidenneksi Eveliina Piipon voittamassa kilpailussa. Vantaalla oli viivalla Suomen parhaimmisto Krista Pärmäkoskea lukuunottamatta. Lämsä puolestaan sijoittui kuudenneksi Vuokatin FIS-kisojen 20 km (v) yhteislähdössä. Johanna Matintalon piti olla Suomen neljäs edustaja kilpailussa, mutta hän on sairastunut kuumeeseen. Matintalon tilalla hiihtää Rebecca Immonen.

Poimintoja lähtölistalta


13. Anni Alakoski (FIN)
21. Emmi Lämsä (FIN)
46. Eveliina Piippo (FIN)
48. Maehlum Johansen Johansen (NOR)
52. Anna Zherebyateva (RUS)
53. Anna Durkina (RUS)
56. Katharina Hennig (GER)
58. Tiril Udnes Weng (NOR)
60. Mariya Istomina (RUS)

Muokattu 23.1.2019 klo 08:00: Johanna Matintalo on sairastunut (Hiihtoliitto tiedottaa).
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta