Sveitsin naishiihdon suurin tähti Nathalie von Siebenthal lopettaa uransa 26-vuotiaana


Sveitsin naishiihto sai vain hieman ennen kauden alkua ikäviä uutisia, sillä maan viime vuosien parhaiten menestynyt naishiihtäjä Nathalie von Siebenthal ilmoitti lopettavansa uransa motivaation puutteen vuoksi vain 26-vuotiaana.
Veijo Vaakanainen: 23.10.2019 10:15Hiihto
Sveitsin naishiihdon suurin tähti Nathalie von Siebenthal lopettaa uransa 26-vuotiaana
Nathalie von Siebenthal. Kuva: Granada [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
Erityisesti vapaan hiihtotavan ja normaalimatkojen taitajana tunnetuksi tullut Nathalie von Siebenthal oli ilmoittanut jo viime helmikuussa pitävänsä tauon maastohiihdosta ja arvioi tuolloin tauon mahdollisesti jäävän jopa pysyväksi. Syksyllä hän kuitenkin palasi jälleen harjoittelun pariin, mutta huomasi varsin nopeasti, että sekä keho että pää alkoivat hangoitella vastaan. Tällöin Bernin Oberlandin alueelta kotoisin oleva sveitsiläishiihtäjä tiesi lopettamisen olevan oikea vaihtoehto.

von Siebenthal kertoo saaneensa viisi vuotta kestäneen maajoukkueuransa aikana paljon hienoja muistoja ja kokemuksia. Urheilun ansiosta hän on esimerkiksi saanut vierailla paikoissa, joissa hän muuten ei olisi koskaan käynyt. Samoin ystävyys ja ilojen ja surujen jakaminen joukkuetovereiden kanssa ovat asioita, joita hän jää kaipaamaan.

Alle 23-vuotiaiden skiathlonin maailmanmestaruuden vuonna 2015 voittanut von Siebenthal ei saavuttanut urallaan yhtään palkintosijaa, mutta sijoittui maailmancupissa yli 20 kertaa kymmenen parhaan joukkoon, parhaimmillaan neljänneksi Oberstdorfin 10 km vapaan hiihtotavan yhteislähdössä vuonna 2018. Arvokisoissa von Siebenthal hiihti viidesti kymmenen parhaan joukkoon parhaana suorituksenaan Lahden MM-hiihtojen skiathlonin neljäs sija.

von Siebenthal itse nostaa Falunin MM-hiihtojen 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun kuudennen sijan yhdeksi uransa hienoimmista hetkistä. Tuo suoritus oli silloin suuri yllätys, koska sveitsiläinen oli ennen tuota kilpailua hiihtänyt maailmancupissa vain pari kertaa 20 parhaan joukkoon, parhaimmillaan sijalle 14.

Jatkossa von Siebenthal odottaa innolla vapaita viikonloppuja, mahdollisuutta viettää uutta vuotta kotona sekä sitä, että voi jatkossa mennä hiihtämään silloin kuin huvittaa – ja hiihtää niin pitkään ja hitaasti kuin hän haluaa.

Suomessa von Siebenthalin lopettamisesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lähde: https://www.jungfrauzeitung.ch/artikel/177345/
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta