Jälleen kultaa Suomeen! Nelli-Lotta Karppelin hiihti voittoon Nuorten Talviolympialaisissa


Suomalaisjuhlat jatkuivat Suomen aikaa varhain tiistaiaamuna, kun 17-vuotias Nelli-Lotta Karppelin hiihti kultaa tyttöjen 7,5 km (p) väliaikalähdössä.
Etusuora: 30.01.2024 08:56Hiihto
Jälleen kultaa Suomeen! Nelli-Lotta Karppelin hiihti voittoon Nuorten Talviolympialaisissa
Kuva: Tanja Katajamäki (Ruka Nordic)


Suomalaisnuoret jatkavat vahvaa menoaan Etelä-Korean Gangwonissa järjestettävissä Nuorten Talviolympialaisissa. Eilisen Minja Korhosen yhdistetyn kullan jatkoksi saatiin tiistaina uudet kultajuhlat, kun 17-vuotias Nelli-Lotta Karppelin hiihti selvään voittoon tyttöjen 7,5 km perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa.

Karppelin oli kisan ykkönen 10,5 sekunnin erolla ennen Ranskan Agathe Margreitheria. Muista suomalaisista Hanni Koski oli 14:s ja Signe Jakobsson 45:s. Tyttöjen kilpailuun osallistui yhteensä 77 hiihtäjää. Norjalaisurheilijoita ei ole mukana Nuorten Talviolympialaisten maastohiihdossa.

Poikien 7,5 km (p) kilpailussa Topias Vuorela oli parhaana suomalaisena kuudes. Kalle Tossavainen oli kilpailun 15:s ja Leevi Passila 36:s.

Mitali oli Karppelinille jo kisojen toinen, sillä hän ehti voittaa pronssia eilisessä vapaan hiihtotavan sprintissä. Karppelinin ykkössija on ensimmäinen suomalainen maastohiihdon kultamitali vuodesta 2012 järjestetyissä Nuorten Talviolympialaisissa.

Ennen Karppelinia Nuorten Talviolympialaisten maastohiihdossa mitalin ovat saavuttaneet Lauri Mannila (2016 sprintin pronssi) ja Rebecca Immonen (2016 5 km pronssi).

Nuorten talviolympialaiset (Youth Olympic Games, YOG) on Kansainvälisen Olympiakomitean KOK:n neljän vuoden välein järjestämä 15–18-vuotiaille nuorille suunnattu huippu-urheilutapahtuma. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2012 alkaen. Vuonna 2024 kisat järjestetään Etelä-Koreassa Gangwonin maakunnassa 16.1.-1.2.Tyttöjen 7,5 km (p) väliaikalähtö

#UrheilijaTulos
1.Nelli-Lotta Karppelin 🇫🇮22.19,6
2.Agathe Margreither 🇫🇷+10,5
3.Annette Coupat 🇫🇷+12,7
4.Elsa Tänglander 🇸🇪+23,8
5.Sarah Hofmann 🇩🇪+24,8
6.Neve Gerard 🇺🇸+25,5

Koko tuloslista

Katso myös: Ylivoimaa! 16-vuotias suomalaissensaatio otti murskavoiton nuorten talviolympialaisissa
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta