Neziri virittäytynyt huippukuntoon - Harrison kärkitulokseen Bostonissa


Etusuora: 10.02.2018 11:37Yleisurheilu
Neziri virittäytynyt huippukuntoon - Harrison kärkitulokseen Bostonissa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Pika-aitojen SE-nainen Nooralotta Neziri on toipunut viime kesän vaikeuksistaan huippukuntoon. Perjantaina hän juoksi Ranskan Eaubonnessa 60 metrin aidoissa kauden kotimaisen kärkituloksen 8,07.

Alkuerissä Neziri oli toinen ajalla 8,14. Loppukilpailussa heltisi voitto talven parhaalla juoksulla.


- Alkuerässä tuntui, että jalat ovat löysät. Loppukilpailussa olin aika paljon kärkeä jäljessä vielä juoksun puolivälissä, mutta pääsin lopussa kaikista ohi. Juoksun loppu oli nyt vahvempi ja sitä tästä kilpailusta haettiin, Neziri kertaili SUL:n tiedotteessa.

Toiseksi kilpailussa sijoittui kauden parhaansa juossut nigerialainen Lindsay Lindley ajalla 8,08. Nezirin alkuerän voittanut ranskalainen Solene Ndama oli kolmas ajalla 8,12.

Nezirin kauden paras ennen perjantaita oli maaliskuisten MM-hallien tulosrajaa sivunnut 8,14. Hänen SE-aikansa on 7,97. Neziri juoksee seuraavan starttinsa jo sunnuntaina Ranskassa.

Harrison aitoi 7,72 Bostonissa

Perjantaina Bostonin hallikisoissa tehtiin useita maailman kärkituloksia. Kendra Harrison aitoi 60 metriä aikaan 7,72, joka sivuaa kaikkien aikojen kolmanneksi kovinta aikaa lajissa. Kovempaa ovat juosseet vain Susanna Kallur (7,68) ja Ludmila Narozhilenko (7,69). Harrison sivusi tuloksellaan Lolo Jonesin USA:n ennätystä 7,72. Harrisonin aiempi ennätys oli 7,74.

Kenian Edward Cheserek juoksi maililla ajan 3.49,44, joka on kautta aikain toiseksi paras tulos mailin matkalla 200 metrin halliradoilla. Hicham El Guerroujin ME on 3.48,45. USA:ssa opiskeleva Cheserek on moninkertainen mestari yliopistojen mestaruuskisojen kestävyysmatkoilla.

Vuonna 2016 alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden 200 metrillä voittanut Michael Norman (USA) juoksi Bostonissa 400 metrin voittoon huippuajalla 45,00. Tulos nostaa miehen kaikkien aikojen hallitilastossa seitsemänneksi. Kyseessä oli Normanin uran ensimmäinen hallikilpailu 400 metrillä. Ulkoradoilla hän on juossut matkan 44,60.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta