Nikkanen sivusi Suomen ennätystä - kilpailun voitto Kuubaan

Nikkanen sivusi Suomen ennätystä - kilpailun voitto Kuubaan


Etusuora: 26.08.2015 15:33Yleisurheilu
Nikkanen sivusi Suomen ennätystä - kilpailun voitto Kuubaan
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Minna Nikkanen saavutti historiallisen suomalaissijoituksen seipäässä

Nikkanen aloitti finaalin korkeudesta 435 ja selvitti riman toisella yrittämällään. Seuraavassa korkeudessa 450 Nikkanen koki pientä epäonnea, kun ensimmäisellä yrityksellä rima pompahti pidikkeiden päälle, mikä merkitsi rastia ruutuun. Suomalainen selvitti korkeuden kuitenkin toisellaan.


Siirryttäessä SE-korkeuteen 460 oli kaksi hyppääjää tippunut kilpailusta. Sen sijaan 27-vuotias suomalainen ylitti riman heti ensimmäisellään sivuamalla SE:tä. Seuraava korkeus oli peräti 470 johtuen 10 sentin korotuksista. Tämä oli Nikkaselle liikaa ja korttiin kolme rastia. Seivästähtemme lopullinen sijoitus hienosti 10. Kyseessä on paras suomalaissijoitus seiväshypyssä MM-kisojen historiassa.

Ennakkosuosikki piti pintansa

Kilpailun ennakkosuosikki Kuuban Yarisley Silva oli vaikeuksissa aloituskorkeudesta 460 ja selvitti korkeuden vasta viimeisellään. Tämän jälkeen maailmantilastokärjen kone alkoi lämmetä ja hän eteni kolmen muun hyppääjän tavoin korkeuteen 490.

Puhtaimmalla sarjalla tähän korkeuteen oli edennyt Fabiana Murer, joten kultamitali vaati Silvalta ja Nikoleta Kiriakopouloulta riman ylitystä. Silva todistikin kilpailuhermonsa ja ylitti tämän kolmannellaan. Näin kuubalainen sai kiillotettua Moskovan kisojen pronssin kullaksi. Kisan hopealle Brasilian Murer 485 ja kolmanneksi Kreikan Kiriakopoulou 480.

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset