Nikkanen uransa ensimmäisessä MM-finaalissa - nähdäänkö jälleen SE?


Etusuora: 26.08.2015 09:58Yleisurheilu
Nikkanen uransa ensimmäisessä MM-finaalissa - nähdäänkö jälleen SE?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Tänään kello 14.00 seiväshyppääjä Minna Nikkanen pääsee nauttimaan ensimmäistä kertaa urallaan MM-finaalin huumaavasta tunnelmasta. Nikkasta on vastassa 13 muuta kovaa naishyppääjää ja tilastoissa suomalaisen kauden paras noteeraus on joukon 12. kovin.

Someron Esan nainen on hypännyt kaudella peräti kolme kertaa SE:n, joista viimeinen 460 syntyi Kuortaneen Eliittikisoissa. Karsinnassa 455 ylitys ensimmäisellään antaa viitteitä 27-vuotiaan kovasta kunnosta. Olettaen, että Nikkanen onnistuisi jälleen rikkomaan SE:n kovassa paikassa, oltaisiin edellisissä arvokisoissa (Daegu, Lontoo ja Moskova) 465 tuloksella sijoituttu, sarjan puhtaudesta riippuen, huimille sijoille 4-9. Joka tapauksessa, jo finaalipaikka oli hieno onnistuminen.

Finaalin poikkeuksellisen kovat rimankorotukset kuitenkin vaikeuttavat SE-tuloksen syntyä. Kilpailussa edetään 10 sentin korotuksin aina korkeuteen 480 saakka. Tämä tarkoittaa, että mikäli Suomen ennätys keskiviikkona syntyy, on se vähintään 470.

Etukäteen näyttäisi, että finaalissa on mukana 5-6 naista, joilla on realistiset mahdollisuudet kultamitaliin. Näistä kovimpana Kuuban maailmankärkinimi Yarisley Silva 491. Kuubalainen on osoittanut vahvaa nousukuntoa kesän mittaan ja kärkituloskin on vain pari viikkoa vanha. Moskovassa Silva otti pronssisen mitalin.


Kreikan Nikoleta Kiriakopoulou on voittanut kaudella kolme kertaa Timanttiliigan seiväskisan ja hypännyt kaudella 483 parantaen ennätystään peräti 12 senttiä. Kultamitalia janoaa myös kokenut yhdysvaltalaishyppääjä Jenn Suhr (482). 33-vuotias olympiavoittaja pitää hallussaan sisäratojen ME-tulosta 502 ja on viime kisojen hopeamitalisti.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta