Nikkasen SE ja Utriaisen 60 metrin ylitys Marskin kisojen valopilkkuja


Tuulinen ja viileä sää heikensi Lappeenrannan Marskin kisojen tulostasoa. Keihäs- ja seiväspaikalla nähtiin kuitenkin huippusuorituksia.
Jukka Moisio: 03.06.2015 21:08Yleisurheilu
Nikkasen SE ja Utriaisen 60 metrin ylitys Marskin kisojen valopilkkuja
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen paransi omissa nimissä ollutta ulkoratojen Suomen ennätystä lukemiin 455. Edellinen SE 452 syntyi Ruotsi-ottelussa viime syksynä. Lappeenrannassa Nikkanen ylitti Pekingin MM-tulosrajan 450 komeasti ensimmäisellään ja SE-korkeus ylittyi kolmannella yrityksellä. Toiseksi kisassa hyppäsi hieman yllättäen Aino Siitonen, joka hyppäsi 415. Taakse jäivät nuoret superlahjakkuudet Wilma Murto (405) ja Elina Lampela (390).

Keihäspaikalla Sanni Utriainen riemuitsi uransa ensimmäistä 60 metrin ylitystä, kun viimeisellä kierroksella keppi kaarsi lukemiin 60,08. Utriaisesta tuli seitsemäs uudella keihäsmallilla (1998-) 60 metriä ylittänyt suomalainen. Pekingin MM-tulosraja on 61 metriä. Oona Sormunen heitti Kimpisellä 56,91 ja Jenni Kangas teki ennätyksensä 56,10.

- Ei se mikään täydellinen heitto ollut. Suoraviivainen, eteenpäin vievä ja keihäs lähti hyvään asentoon, Utrainen kertaili SUL:n tiedotteessa.

Miesten keihäässä Antti Ruuskanen kiskaisi voittoon tuloksella 83,51. Euroopan mestarin sarjaan sisältyivät myös 82,13 ja 81,95 kantaneet heitot. Myös Toni Sirviö ylitti 80 metriä (80,69), mutta Ari Mannion kauden avaus tuotti vain tuloksen 77,81.

Oskari Mörön askeleet olivat ratakierroksen aitamatkalla hieman hakusessa puuskittaisesta tuulesta johtuen. Tulos 51,64 ja selvä tappio kenialaisvieraille ei ollut sitä, mitä Mörö lähti hakemaan.

- Aika monelle aidalle joutui sipsuttelemaan. Toivottavasti tuli kauden huonoin juoksu heti tähän alkuun, Mörö totesi SUL:n tiedotteessa.

Tuuli vaikeutti askelmerkkejä myös pituuskisassa, jonka voiton korjasi Kristian Pulli tuloksella 780. Henri Väyrysen kohdalle pöytäkirjaan merkittiin kuusi rastia ja Eero Haapala jätti kisan sittenkin väliin.

Naisten estejuoksussa Camilla Richardsson ja Oona Kettunen kävivät tiukan kamppailun voitosta. Richardsson oli lopulta vahvempi, mutta 10 minuuttia ei aivan alittunut. Richardssonin aika 10.03,04 ja Kettusen 10.04,30.

Moukaripaikalla Tuomas Seppänen avasi kautensa mukavalla tuloksella 73,46 ja 5000 metrin kävelyssä Aku Partanen kukisti ennätyksellään 19.46,96 Jarkko Kinnusen parilla sekunnilla.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta