Nooralotta Neziri Kuortaneen kisoihin latautumisestaan: Kävimme pulahtamassa järvessä


Kuortaneen Motonet GP -kisoissa nähtiin vahva esitys Nooralotta Neziriltä.
Joel Sippola: 23.06.2018 17:14Yleisurheilu
Nooralotta Neziri Kuortaneen kisoihin latautumisestaan: Kävimme pulahtamassa järvessä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Nooralotta Nezirin positiivin sävytteinen alkukausi sai jatkoa lauantaina käydyissä Kuortaneen Motonet GP-kisoissa, kun hän juoksi kahdesti alle 13 sekunnin. Tosin niin ensimmäisessä 12,97 sekä toisessa juoksussa 12,86 oli myötäistä hieman liikaa. Ensimmäisessä myötäistä oli 2,3 m/s ja toisessa 2,4 m/s.

Nezirin toinen veto ei ollut vielä unelmajuoksu. Hän arveli, että aika olisi ollut normaalioloissa 12,90-alkuinen. Aiturille iso juttu oli tänä kesänä 12,98 juosseen Karolina Koleczhekin päihittäminen molemmissa juoksuissa.

– Meillä on ollut usean vuoden kovaa kamppailua. Uskon, että Karolina on yksi niistä aitureista, joka taistelee Berliinissä finaalipaikoista.

– Aitajuoksussa on vaikeaa, kun vierellä on joku ja samalla pitää keskittyä omaan juoksuunsa. Välillä saattaa huomioida liikaa, mitä siinä vierellä tapahtuu, joten nämä ovat kokemusmielessä tosi tärkeitä hetkiä.

Neziri totesi Espoossa, että kisapäivän aamuna olo hieman jähmeä. Kuortaneen kisan alkamisajankohta oli aikainen, kun taas Espoossa kisat käytiin illalla.

– Tänään olo oli parempi. Kävimme seitsemältä aamulla pulahtamassa muiden urheilijoiden kanssa järvessä, niin siinä keho heräsi, Neziri naurahti.

– Ennen kisaa jännitti vähän, kun on tottunut kisaamaan 8–9 aikaan illalla. Hyvä tunnelma kuitenkin auttoi paljon.

Lipsasella kaksi kisaa ennen Berliiniä


Lupaavasti kesänsä aloittanut 3-loikkaaja Simo Lipsanen kilpailee säästeliäästi ennen kauden päätapahtumaa.

Lipsanen tinttasi vuosi sitten Kuortaneella helteisessä kelissä 16,93. Tällä kertaa miehen paras noteeraus oli 16,62. Kahdella muulla yrityksellä 16,41 ja 16,42. Kolme muuta suoritusta olivat yliastuttuja.

Kylmässä ja hieman kosteassa kelissä syntynyt voittotulos oli hyvää jatkumoa viikko sitten Ranskassa syntyneelle 16,84.

– Loppujuoksu onnistui niin Ranskassa kuin nytkin. Oma hyppyni perustuu vahvaan loppurytmitykseen. Loikat eivät vain ihan napsahtaneet kohdilleen.

Lipsanen kisaa ennen EM-Berliiniä vain kahdesti, mikä saattaa kummastuttaa sivusta seuraavia. Hän kisasi viime vuonna kahteen kertaan ennen silloista kesän päätapahtumaa alle 23-vuotiaiden EM-kisoja, joissa hän sijoittui toiseksi.

Lipsanen kertoi jo talvella Etusuoralle, että maltillisesti kilpailutahdista pidetään tänäkin kesänä kiinni. Kauden avaushyppy 16,84 uumoilee suunnitelman toimivan.

– Hallikauden jälkeen teimme pitkän harjoituskauden, jonka aikana keskityimme hiomaan ominaisuusia paljon ylöspäin. Sen takia emme lähteneet kiirehtimään kauden avauksen kanssa. Kilpailustrategia toimi viime vuonna, joten yritämme samaa uudestaan.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta