Norjan ampumahiihtotähti Marte Olsbu Røiseland lopettaa uransa


Yksi naisampumahiihdon kaikkien aikojen suurimmista nimistä on päättänyt lopettaa uransa kuluvan kauden päätteeksi.
Etusuora: 14.03.2023 08:43Ampumahiihto
Norjan ampumahiihtotähti Marte Olsbu Røiseland lopettaa uransa
Kuva: Julia Sadykova
Marte Olsbu Røiseland
Norjan yleisradio NRK kertoo, että Marte Olsbu Røiseland on päättänyt lopettaa menestyksekkään ampumahiihtouransa. Tämän viikon Holmenkollenin maailmancupin kisat ovat hänen kansainvälisen uransa viimeiset kilpailut.

Røiselandin meriitit ampumahiihdossa ovat vertaansa vailla. 32-vuotias norjatar on voittanut urallaan kolme olympia- ja peräti 13 MM-kultaa. Olympiamitaleja palkintokaapista löytyy yhteensä seitsemän ja MM-mitaleita ehti kertyä uran aikana huikeat 17 kappaletta.

Maailmancupin kokonaiskilpailun hän voitti kertaalleen kaudella 2021-2022.Viime kevään Pekingin olympialaisissa Røiseland loisti naisampumahiihdon kirkkaimpana tähtenä, kun hän putsasi pöydän voittaen kolme olympiakultaa ja kaksi -pronssia.

Kuluva kausi oli Røiselandille vaikea, sillä hän aloitti kautensa vasta tammikuussa sairastuttuaan vyöruusuun. Hän ehti kuitenkin kuntoutua Oberhofin MM-kisoihin, joissa voitti kaksi viestikultaa ja takaa-ajon pronssin.

Lähde: NRK
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta