Amundsen päihitti Kläbon ja kumppanit Lillehammerissa - Johaug naisten ykkönen

Norjalaishuiput iskevät tänä viikonloppuna yhteen maailmancupin sijaan Norjan cupissa Lillehammerissa.
Etusuora: 05.12.2020 11:33Hiihto
Kuva: K. Kantola
Norjan Lillehammerissa kisataan viikonloppuna kolmipäiväinen Norjan cup. Miehet avasivat lauantaiaamun 15 km (v) väliaikalähtökisalla, jonka voittoon hiihti 22-vuotias Harald Östberg Amundsen. Amundsen jätti taakseen toiseksi sujuttelleen Rukan maailmancupia hallinneen Johannes Hösflot Kläbon peräti 17 sekunnin marginaalilla.

Kisan kolmas oli Jan Thomas Jenssen 27,5 sekuntia voittajalle hävinneenä. Norjan kansallisten kisojen tasoa kuvaa se, että maailmancupia kiertävistä nimimiehistä Martin Löwström Nyenget oli kisan viides, Pål Golberg seitsemäs ja Simen Hegstad Krüger vasta 36:s.

Amundsen on Norjan uusia nousevia nimiä. Hän on kilpaillut tähän asti enimmäkseen Skandinavia cupissa. Maailmancupissa nuori norjalainen on päässyt esiintymään kahdesti. Paras mc-sijoitus on viime vuodelta juuri Lillehammerista, jossa Amundsen hiihti skiathlonissa sijalle 23.

Viime kevään nuorten MM-kisoissa Amundsen teki kovaa jälkeä, sillä hän voitti kultaa 30 km (v) yhteislähtökisassa ja viestissä, otti hopeaa 15 km (p) kisassa ja pronssia sprintissä.

Naisten kisan voittoon hiihti Therese Johaug maltillisella 20 sekunnin erolla ennen Helene Marie Fossesholmia.