Norjan hiihtomaajoukkueessa leviää tautiepidemia - norovirus riehuu?


Norjan hiihtomaajoukkueessa on käynnissä paha tautiepidemia. Norovirus riehuu?
Etusuora: 24.10.2018 15:15Hiihto
Norjan hiihtomaajoukkueessa leviää tautiepidemia - norovirus riehuu?
Monet hiihtomaajoukkueet ovat leireilleet viime viikot Italian Val Senalesissa. Norjan leiritys ei ole mennyt aivan putkeen, sillä jo useampi kilpailija kärsii pahasta tautiepidemiasta.

Hiihto on Norjassa valtava asia, joten Norjan medioissa on pyöritelty asiaa viime päivinä todella rajusti ja tällä hetkellä epäilyksissä on norovirus. Norjan TV2:n mukaan eristyksissä on jo Petter Northug, Emil Iversen, Therese Johaug, Astrid Jacobsen ja Mari Eide.

Suomen terveyskirjaston mukaan norovirus aiheuttaa taudin, jonka oireisiin kuuluvat oksennukset, ripuli, vatsakivut ja usein kuume. Oireet voivat olla todella rajujakin, mikä huippu-urheilijoilla voi vaikuttaa pitkäänkin.

Ennen kaikkea pitkästä doping-pannasta palannut Therese Johaug on tällä kaudella takuulla näytönhaluinen ja haluaisi voittaa kaiken mahdollisen. Rukalta starttaavan hiihdon maailmancupin avaukseen on enää lyhyt aika, sillä ensimmäiset sprinttikilpailut käydään jo lauantaina 24. marraskuuta.

Johaug on takuulla timanttisessa kunnossa, mutta miten norovirus vaikuttaa valmistautumiseen? Kaikkien kilpailijoiden tähtäin on takuulla Seefeldin hiihdon MM-kisoissa, joten alkukaudesta ei haluta ottaa mitään riskejä.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta