Norjan MM-kisajoukkueessa kuohuu – Ingebrigtsenien veljesten isä jätettiin jälleen ilman akkreditointia


Gjert Ingebrigtsen ei saanut akkreditointia yleisurheilun MM-kisoihin.
Etusuora: 09.08.2023 21:08Yleisurheilu
Norjan MM-kisajoukkueessa kuohuu – Ingebrigtsenien veljesten isä jätettiin jälleen ilman akkreditointia
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Jakob Ingebrigtsen nuorten MM-kisoissa Tampereella.
Jakobin, Filipin ja Henrikin isä Gjert Ingebrigtsen ei saanut Budapestin MM-kisoihin akkreditointia Norjan joukkueelta, vaikka hänen valmennettavansa Narve Gilje Nordås kilpailee MM-kisoissa kahdella matkalla (1500 & 5000 m). Nordås on ollut yksi kauden sensaatioista parantamalla 1500 m ennätystään seitsemän sekuntia aikaan 3.29,47.

Akkreditoinnin myötä Gjert olisi päässyt muun muassa urheilijoiden lämmittelyalueelle, jonne pääsevät käytännössä urheilijat, joukkueiden huoltajat, johtohenkilöt sekä valmentajat.

Gjert jätettiin myös ilman akkreditointia Oslon tämän vuoden Timanttiliigassa. Silloin syyksi kerrottiin, että Oslon Bislettin uumenissa sijaitsevat lämmittelyalueet ovat muutoinkin niin ahtaat, että ylimääräiset henkilöt halutaan minimiin tiloista. Budapestissä tämä ei kuitenkaan kelpaa enää syyksi.

Norjan joukkueen johto on kommentoinut, että Gjert ei saa akkreditointia "kokonaisarvion" perusteella. Syitä kokonaisarvioon voi vain arvailla, mutta on selvää, että Gjertin välit entisiin valmennettaviinsa Jakobiin, Filipiin ja Henrikiin ovat hyvin jäiset. Yksi syy voisikin olla, että tämä toive olisi tullut veljesten suunnalta, jolloin kohtaaminen Gjertiin vältetään.

Gjert valmensi veljeskatrastaan vielä pari vuotta sitten, mutta tämän jälkeen veljekset ovat itse vastanneet valmennuksestaan.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta