Nimet muistiin! – Tässä ovat nuorten MM-hiihtojen mielenkiintoisimmat ulkomaalaiset urheilijat


Lahdessa kilpailtavat nuorten MM-hiihdot käynnistyvät huomenna alle 20-vuotiaden sprinttikisoilla. Lupaavien hiihtäjien, mäkihyppääjien sekä yhdistetyn urheilijoiden edesottamuksista Salpausselän pyhätössä päästään nauttimaan aina ensi sunnuntaihin asti.
Joel Sippola: 19.01.2019 10:06Hiihto
Nimet muistiin! – Tässä ovat nuorten MM-hiihtojen mielenkiintoisimmat ulkomaalaiset urheilijat
Junioreiden hiihdon MM-kilpailut järjestetään vuonna Suomessa, Lahdessa. Hiihtoniiloille jännitettävää riittää, sillä Lahden Salpausselällä kilpaillaan tällä kaudella myös perinteikkäät Salpausselän Kisat 2019.

Tämän vuoden nuorten MM-kisoissa voisi ikänsä puolesta kilpailla Johannes Höfslot Kläebon, Alexander Bolshunovin, Ebba Anderssonin, Denis Spitsovin sekä Timi Zajcin kaltaisia kansainvälisiä staroja, mutta heistä kukaan ei ole mukana. Etusuora listasi muutaman kansainvälisen nimen, jotka kannattaa pistää erityistarkkailuun.

Frida Karlsson, maastohiihto (U20)


Vuonna 1999 syntynyt ruotsalaishiihtäjä on nuorten MM-hiihtojen suurimmista lupauksista. Karlsson herätti alkutalvesta huomiota jättämällä kansallisessa kisassa taakseen Ebba Anderssonin ja Stina Nilssonin kaltaiset maajoukkuetykit. Pari viikkoa sitten Vuokatin Skandinavia cupissa hän esitti erinomaista vauhtia voittamalla sekä perinteisen että vapaan kisat ylivoimaisesti.

Monipuolinen nuori hiihtäjä tykitti viime vuonna mestariksi yhdistelmäkisassa. Nyt hän lähtee kaikille kolmelle henkilökohtaiselle matkalle suurimpana voittajasuosikkina. Hän on myös tyrkyllä maansa kivenkovaan viestikvartettiin Seefeldin MM-kisoissa.

Zak Mogel, mäkihyppy


Maailmancupissa hyvää tulosta niittäneet alle parikymppiset Domen Prevc ja Timi Zajc ovat mäkihypyn ystäville tuttuja nimiä. Vaikka näitä veijareita ei Lahden mäkimontussa mitä luultavimmin nähdä, ei hätää, sillä maalla lupaavia hyppääjiä riittää yllin kyllin.

Tällainen tarkkailtava on vuonna 2001 syntynyt Zak Mogel, joka on tällä hetkellä Continental cupin kokonaiskisassa hienosti kolmantena. Mogel nähtiin talvella Rukan maailmancupissa jossa hän kairasi ensimmäiset mc-pisteestä. Poissaolijoiden myötä slovenialaislupaus on Lahden mäkikisan potentiaalisin voittajakandidaatti.

Andrey Sobokarev, maastohiihto (U23)


Nuoret venäläishiihtäjät, kuten Alexander Bolshunov, Denis Spitsov ja Natalia Neprjaeva ovat puskeneet viimeisen vuoden aikana kunnolla läpi kansainväliselle hiihtokartalle. Kovasta junioriputkesta nousee vain entisestään esiin uusia nimiä, ja Sobakarev (s. 1996) on yksi heistä.

Tämän vuoden Tour de Skillä nuorukainen pääsi väläyttämään kovaa potentiaaliaan. Pertsan 15 kilometrin yhteislähdössä mies runnoi upeasti kuudenneksi kukistaen esimerkiksi Martin Johnsrud Sundbyn ja Didrick Toensethin. Sobakarevin vahvin matka nuorten MM-kisoissa on 30 kilometrin yhteislähtö.

Vid Vrhovnik, yhdistetty


Slovenia tunnetaan paremmin mäkihyppääjistä kuin yhdistetyn urheilijoistaan. Vrhovnikilla (s. 1999) on kuitenkin edellytys tehdä tulevaisuudessa tähän muutos, sillä kyseessä on lajin tämän hetken kovimmista lupauksista. Jo peräti neljät nuorten MM-kisat kahlannut urheilija on hallitseva U20 mestari.

Mikäli tällä kaudella mc-pisteitä napsinut Vrhovnik kisaa Lahdessa, toinen kulta on kiikarissa. Mäessä ja ladulla suunnilleen yhtä hyvä slovenialainen toisi tulevaisuudessa kaivattua lisäväriä maailmancupin kärkitaistoon.

Jonathan Learoyd, mäkihyppy


Tällä vuosituhannella ranskalaisista mäkihyppääjistä Emmanuel Chedal on kivunnut podiumille. Ranska ei ole mikään tunnettu mäkimaa, mutta lahjakas Jonathan Learoyd (s. 2000) voi tulevaisuudessa jatkaa Chedalin viitoittamaa tietä. Hän ylsi viime vuonna maailmancupin pisteille vasta 17 vuoden iässä.

Tällä kaudella Learoyd on ollut Continental cupissa kahdesti kymmenen sakissa. Edellisten nuorten MM-kisojen kuudes on nyt lähellä kammeta mitaleille. Kansainväliselle mäkihypylle ranskalainen tähtiurheilija olisi terve tuulahdus.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta