Nuorten MM-kisojen pikamatkoilla juokseva Riku Illukka kesästään: Ei olisi voinut paremmin mennä


Suomalainen pikajuoksulupaus juoksee Tampereella ikäluokkansa parhaimpien pikajuoksijoiden seassa. Hän on esittänyt hyviä esityksiä kuluvan kauden aikana.
Joel Sippola: 09.07.2018 19:06Yleisurheilu
Nuorten MM-kisojen pikamatkoilla juokseva Riku Illukka kesästään: Ei olisi voinut paremmin mennä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kun Tampereelle myönnettiin 2,5 vuotta sitten nuorten MM-kisat, Riku Illukka oli vasta 16-vuotias. Tuolloin hän ei ollut vielä juossut satasella alle 11 sekunnin. Hän ei vielä silloin pystynyt kuvittelemaan kisaavansa ikäluokkansa parhaimpien sprinttereiden seurassa Tampereella.

Tuon kyseisen ajanjakson jälkeen Vantaan Salamoiden pikakiituri on kohentanut runsaasti 100 että 200 metrin ennätyksiään. Nyt hän kisaa kotiyleisönsä edessä molemmilla matkoilla sekä mahdollisesti viestissä.

– Tiesin silloin, että ne kisat ovat tulossa. Silloin MM-kisat oli vielä unelma, mutta ajatus kisoista tuli koko ajan realistisemmaksi mitä lähemmäs pääsin.

Ennätyksen ja välieräpaikan perässä


Kuluva kesä on sujunut Illukan osalta mallikkaasti. Hän juoksi kesäkuussa satasen voittoon sekä Paavo Nurmi Gamesissa että Espoon Motonet GP-kisassa. Taakse jäi kovia  kansallisen tason kärkijuoksijoita.

Kesän mittaan on syntynyt nuorukaisen satasen (10,53) ja kakkosen (21,31) ennätykset, jotka oikeuttivat paikan MM-kisoista.

– Ei olisi voinut paljon paremmin mennä, silmin nähden tyytyväinen Illukka toteaa.

Tänä vuonna Illukka on vetänyt viileässä kelissä esimerkiksi Turussa. Tällä viikolla Tampereella pitäisi piisata hellettä, joten uusi ennätys on mahdollinen.

Hänen mielestään 10,40-alkuinen aika on mahdollista juosta. Turussa se oli lähellä tulla, mutta miehen mukaan heikko kiihdytys esti sen.

– Suomalaisiin olosuhde ei vaikuta niin paljon, kun olemme tottuneet kylmään ja muuhun. Jos olisi kylmää, kyllä etelän miehet olisivat varmaan ihmeissään.

– Uskon, että 10,40 on minulle mahdollinen tämän kauden aikana. Eiköhän sellaisella ajalla pääse välieriin, Illukka luottaa.

Miesten 100 metrin alkuerät käydään tiistaina kello 11.45 alkaen. Välierät ja finaali juostaan keskiviikkona. Torstaina on 200 metrin vuoro.

Joel Sippola, Tampere
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta