Nuorten SM-hallit käyntiin Kuortaneella: Kähärä ponnisti 183

Etusuora: 23.02.2018 20:48Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
17-, 19- ja 22-vuotiaiden SM-hallimitaleista kilpaillaan tänä viikonloppuna Kuortaneella. Kilpailut alkoivat jo perjantaina viidellä kenttälajien loppukilpailulla ja 60 metrin alkuerillä.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä voitti N17 korkeuskilpailun ylivoimaisesti uudella ennätyksellään 183. Hän paransi ennätystään kahdesti, sillä hän ylitti myös korkeuden 181. Kähärä oli aiemmin ylittänyt 180 viime kesän Olympiafestivaaleilla, joissa hän sijoittui kolmanneksi. Vuosi sitten mikkeliläislahjakkuus voitti nuorten SM-halleissa N17-sarjan korkeuden, pituuden ja kolmiloikan ja yrittää samaa temppua tänäkin vuonna. Viime kesän SM-kisoissa Kähärä voitti N16-sarjan korkeuden ja kolmiloikan.

N19-sarjan kuulakilpailun voitti Helena Leveelahti yli 1,5 metrin erolla seuraaviin. Virtain Urheilijoita edustavan Leveelahden voittotulos oli 14,44, jolla viime viikonlopun aikuisten SM-halleissa syntynyt edellinen ennätys parani 19 senttiä. Leveelahti sijoittui viime kesänä 19-vuotiaiden EM-kisojen kiekonheitossa viidenneksi. Hän heitti EM-karsinnassa ennätyksensä 54,67. Leveelahti on jo rikkonut 19-vuotiaiden MM-rajan kiekonheitossa; kuulantyönnössä MM-raja on 14,50.

Muissa finaaleissa Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen voitti N19 kolmiloikan tuloksella 12,53, Karijoen Tapparan Santtu Koskiaho vei M19 seiväskisan tuloksella 495 ja Tomi Valkama (Kauhavan Wisa) voitti M17 pituushypyn  ylivoimaisesti ennätyslukemillaan 692.

60 metrin alkuerissä kovinta vauhtia piti M19-sarjan Samuel Purola, joka kiihdytti 6,84. Aikuisten SM-kultaa 200 metrillä juossut Purola osallistuu nuorten SM-halleissa vain 60 metrille. Aikuisten SM-halleissa hopealle ja pronssille juosseet Sara Francis ja Aino Pulkkinen olivat nopeimmat N19- ja N22-sarjoissa. Francisin aika 7,65 ja Pulkkisen 7,60.