Nuorten SM-moniottelut kisattiin Satakunnassa

Etusuora: 06.09.2015 21:20Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
14-22-vuotiaiden SM-moniottelut kisattiin viikonloppuna Huittisissa ja Sastamalassa. Tasokkain kilpailu käytiin 17-vuotiaiden naisten sarjassa, jossa seitsenottelun voittajana palkittiin Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen pistein 5473. Tulos on uusi 16-vuotiaiden ikäkausiennätys ja sisälsi lajituloksina mm. pituushypyn 597, korkeushypyn 174 ja keihäänheiton 40,03. Hakanen voitti elokuussa 16-vuotiaiden SM-kultaa pituudessa ja kolmiloikassa ja oli korkeudessa hopealla.

Hakasen seura- ja ikätoveri Iina-Kaisa Mäkelä sijoittui ottelussa toiseksi pistein 5276 ja HIFK:n Viivi Lehikoinen kolmanneksi tuloksella 5237. Mäkelän sarjaan sisältyi erinomainen kuulatulos 14,17. Hän saavutti ikäluokan SM-kisoissa hopeaa kolmiloikassa ja kuulassa ja oli pituudessa pronssilla. Lehikoinen puolestaan oli ottelun paras juoksulajeissa (100m aj 13,85, 200m 24,68, 800m 2.20,52). 16-vuotias Lehikoinen pitää hallussaan naisten 400 metrin aitojen kärkitulosta 57,74, joka on myös 17-vuotiaiden SE. Ikäluokkansa SM-kisoissa Kalajoella Lehikoinen voitti kolme kultaa (100 m, 100 m aj, 400 m aj).

19-vuotiaiden naisten ottelun kärkikaksikko oli ikäluokan EM-kisoissakin kilpailleet Esbo IF:n Jessica Rautelin ja Tampereen Pyrinnön Maria Huntington. He ovat käyneet kesällä tasaisia kamppailuja. Kesäkuun Pohjoismaiden mestaruusotteluissa Rautelin voitti ja Huntington oli hopealla, ja heinäkuun EM-kisoissa Rautelin oli 12. ja Huntington 13. Kalevan kisoissa naiset olivat sijoilla neljä ja viisi, mutta tuolloin Huntington oli edellä. Huittisten SM-kisassa Rautelin voitti ennätyspisteillään 5324 ja Huntington kokosi 5147 pistettä. Sekä Rautelin että Huntington pääsevät 19-sarjaan vielä ensi vuonnakin.

19-sarjan pronssia nappasi Kiukaisten Kisailijoiden Martta Rautala, joka ylitti myös 5000 pistettä uudella ennätyksellään 5115. 22-vuotiaiden mestaruuden vei Tampereen Pyrinnön Elisa Oksanen, joka oli sarjan ainoa 5000 pisteen ylittäjä tuloksella 5322.

Myös 19-vuotiaiden miesten kärjessä nähtiin ikäluokan EM-kisaedustajia. Kymmenottelun EM-16. Tuomas Valle (HKV) voitti pistein 6814 ja pika-aitojen EM-edustajat Borgå Akilleksen Viktor Kantele (6142) ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen (6044) veivät muut mitalit. 17-vuotiaiden mestarina palkittiin Kuopion Reippaan Joona Välipakka (6349) ja 22-vuotiaiden paras oli Janakkalan Janan Ville-Veikko Hanninen (6157).