Nyt dopingsotkuissa rypee Etiopia - viittä huippujuoksijaa epäillään dopingista


Etusuora: 01.03.2016 03:41Yleisurheilu
Nyt dopingsotkuissa rypee Etiopia - viittä huippujuoksijaa epäillään dopingista
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kestävyysjuoksun mahtimaa Kenia on viime vuosina ryvennyt dopingsotkuissa ja nyt samaan soppaan on hypännyt naapurimaa Etiopia. Etiopian antidopingtoimisto ilmoitti maanantaina yhdeksän maan urheilijansa olevan dopingtutkinnan alla. Näistä yhdeksästä viisi on luokiteltavissa huippu-urheilijoiksi.

Etiopian lähteiden mukaan kaikki yhdeksän urheilijaa ovat antaneet kiellettyjä aineita sisältäviä dopingnäytteitä. Seuraavaksi vuorossa on kyseisten urheilijoiden kuuleminen. Urheilijoiden nimiä eikä lajeja paljasteta. Kyse on kuitenkin juoksijoista.

- Urheilijoiden näytteistä on löytynyt kiellettyjä aineita ja seuraavaksi kuulemme urheilijoita. Asia on vakava, kertoo Etiopian antidoping-pomo Solomon Meaza.

Etiopian dopingsotkut ovat herättäneet sosiaalisessa mediassa monenlaisia mielipiteitä. Pitkään on ihmetelty kuinka naapurimaa Keniassa on vuodesta 2012 lähtien tullut julki 40 käryä, kun taas Etiopiassa käryjä ei ole tapahtunut juuri lainkaan.

Etiopia on ollut viime vuosina arvokisojen menestynein maa kestävyysmatkoilla.

Maanantaina tuli julki myös etiopialaissyntyisen ja tätä nykyä Ruotsia edustavan Abeba Aregawin käry.

AP
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta