Suomen mitalit ovat olleet lähes täysin naisten hiihdon ja mäkimiesten varassa aiemmissa Oderstdorfin MM-kisoissa.
Saksan Oderstdorf järjestää helmi-maaliskuun vaihteessa
Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut kolmannen kerran. Suomalaiset ovat menestyneet aiemmissa Oderstdorfin MM-kisoissa melko hyvin, sillä molemmista kilpailuista on irronnut viisi mitalia.
Etenkin mäkihyppy on tuonut suomalaisille mainetta ja kunniaa. Joukkuekilpailussa Suomi juhli suurmäessä kultaa vuonna 1987 ja hopeaa vuonna 2005. Lisäksi
Matti Nykänen nappasi hänelle harvinaisen hopeamitalin vuoden 1987 normaalimäen kilpailussa. Vuonna 2005 Suomi sai mäkihypyn osalta värisuoran täyteen Oderstdorfissa, kun
Janne Ahonen liiteli pronssille normaalimäen kilpailussa. Suurmäen kilpailun Ahonen puolestaan voitti ylivoimaisesti. Kyseinen mestaruus jäi myös Ahosen uran viimeiseksi.
Miesten hiihdossa ja yhdistetyssä ollut vaikeaa
Toinen suomalaisten syömähammas Oderstdorfissa on ollut naisten hiihto: molemmista kisoista irtosi kaksi mitalia kotiin tuomisiksi.
Marjo Matikainen nappasi uransa ensimmäisen arvokisavoiton viiden kilometrin perinteisellä vuonna 1987. Samoissa kisoissa Matikainen hiihti myös hopeaa kymmenen kilometrin perinteisen kisassa. Kyseiset MM-kilpailut olivat historialliset myös siinä mielessä, että niissä kilpailtiin ensimmäistä kertaa erikseen perinteisen ja vapaan hiihtotavan kilpailuissa.
Vajaan parikymmentä vuotta myöhemmin
Virpi Kuitunen ja nykyään sukunimellä Roponen tunnettu
Riitta-Liisa Lassila nappasivat hopeaa vapaan tyylin parisprintissä. Nykyään Sarasvuona tunnettu Kuitunen ylsi lisäksi pronssille 30 kilometrin perinteisellä.
Toistaiseksi ainoan miesten hiihtomitalin Suomelle on Oberstdorfista tuonut
Aki Karvonen, joka sivakoi hopeaa 30 kilometrin perinteisellä vuoden 1987 MM-kisoissa. Yhdistetyssä Suomen mitalitili Saksan maalla vielä avaamatta.
Isäntämaa on juhlinut lähinnä yhdistetyssä
Ensimmäisten Oderstdorfin MM-kisojen aikaan vielä Länsi-Saksana tunnetta kisaisäntä sai kotikisoistaan kaksi mitalia: yhdistyn joukkuekilpailusta tuli kultaa ja normaalikilpailusta pronssia
Hermann Weinbuchin toimesta. Vuonna 2005 Saksa puolestaan keräsi peräti seitsemän mitalia, tosin määrällisesti lukema on maalle koko 2000-luvun toiseksi heikoin. Mitalitaulukossa Saksa oli silti toinen Norjan jälkeen.
Molemmat mestaruudet ja yli puolet kaikista mitaleista tulivat yhdistetystä.
Ronny Ackermann voitti molemmat yhdistetyn henkilökohtaiset kilpailut, ja
Björn Kircheisen takasi Saksalla kaksoisvoiton normaalikilpailussa. Laduilla Saksan miehet ottivat hopeaa sekä viestissä että parisprintissä. Mäessä ainoa mitali oli myös hopeinen, ja se tuli normaalimäen joukkuekilpailusta.