Olympiaennätykset, jotka tulevat elämään vielä pitkään


Etusuora: 12.08.2016 12:18Yleisurheilu
Olympiaennätykset, jotka tulevat elämään vielä pitkään
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Aikaisemmin viikolla julkaisimme jutun koskien olympiaennätyksiä, jotka ovat vahvasti uhattuina Rion kisoissa. Vastineeksi listasimme muutaman lajiennätyksen, joiden rikkoontuminen on kaikkea muuta kuin vaarassa rikkoontua.

1. Ilona Slupianek, kuula 22,41. Ei tarvitse omistaa ydinfyysikon tutkintoa ymmärtääkseen, että itäsaksalaisnaisen tulos tulee säilymään olympiaennätyksenä vielä Rion kisojen jälkeenkin. Slupianekin hirmutyöntö syntyi Moskovan olympialaissa vuonna 1980, jossa naisen voittomarginaali oli peräti 99 senttiä. Slupianek oli kärsinyt dopingrangaistuksen pari vuotta aikaisemmin kärähdettyään Helsingin Eurooppa cupissa 1977. Kauden 2016 paras kuulanoteeraus on Kiinan Gong Lijiaolla 20,43.

https://www.youtube.com/watch?v=L5so1nHQW90

2. Bob Beamon, pituus 890. Yhdysvaltalaishyppääjän olympiaennätys on muhinut Mexicon kisoista lähtien (1968). Käsittämätön tulos syntyi Beamonin ensimmäisellä hypyllä, kun mies paransi edellistä maailmanennätystä hurjat 55 senttiä. Beamonin tulos oli maailmanennätys liki 23 vuoden ajan kunnes Mike Powell iski uusiksi ME-lukemiksi 895. Kauden 2016 paras noteeraus on yhdysvaltalaisen Jarrion Lawsonin huippuhyppy 858.

https://www.youtube.com/watch?v=DEt_Xgg8dzc&feature=youtu.be

3. Sergei Litvinov, moukari 84,80. Neuvostoliittoa edustanut Litvinov viskaisi hirmukaarensa Soulin olympialaisssa 1988. Taso oli muutoinkin kilpailussa hurja, kun toiseksi sijoittunut Yuriy Sedukh heitti myös kovan tuloksen 83,76. Tänä päivänä Litvinov toimii mm. kaksi dopingkäryä lusineen Rion mitalisuosikin Ivan Tikhonin valmentajana. Pawel Fajdek on kiskaissut kauden 2016 pisimmän kaaren 81,87.

https://www.youtube.com/watch?v=c7Jv8jEb53U
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta