Olympiavoittaja ja ME:n haltija myöntää dopingin käytön

Olympiavoittaja ja ME:n haltija myöntää dopingin käytön


Etusuora: 04.02.2016 22:00Yleisurheilu
Olympiavoittaja ja ME:n haltija myöntää dopingin käytön
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kiinassa kymmenen 1990-luvun huippu-urheilijaa on myöntänyt dopingin käytön urallaan. Urheilijoiden joukossa on myös kahden ME-tuloksen ja olympiakullan omaava Wang Junxia, uutisia South China Morning Post.


Kiinan mediassa tuotiin keskiviikkona esiin Junxianin ja hänen joukkuetovereidensa kanssa vuonna 1995 laatima kirje, jossa kerrottiin, että heidät oli määrätty käyttämään suuria määriä dopingia vuosien ajan. Dopingin käyttöön heidät oli määrännyt ryhmän valmentaja Ma Junren.

Junxia kertoo ryhmäläisten koittaneen välttää dopingaineita heittämällä muun muassa pillereitä roskiin, mutta Junren oli henkilökohtaisesti piikittänyt urheilijansa. Kirjeen lopussa urheilijat pahoittelevat kotimaalleen tuottamaa häpeää.

Junxia oli ryhmän meritoitunein urheilija. Hänen nimissään on kaksi maailmanennätystä 3000 m 8.06,11 (1993) ja hirmuaika kymppitonnilta 29.31,78 (1993). Junxia voitti myös olympiakultaa 5000 metriltä vuonna 1996.

IAAF on aloittanut tutkinnan kirjeen aitouden varmistamiseksi.

South China Morning Post

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset