Oskari Mörö kohtaa Espoossa MM-seiskan On ollut kovia vääntöjä


Aidatun ratakierroksen SE-mies kohdannee tiistaina kovan puolalaisaiturin.
Joel Sippola: 12.06.2018 20:57Yleisurheilu
Oskari Mörö kohtaa Espoossa MM-seiskan On ollut kovia vääntöjä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Tiistaina järjestettävän Espoon Motonet GP-kisan ilmoittautunut Patryk Dobek on Oskari Mörölle varsin tuttu kilpakumppani. Vuoden 2014 EM-kisoissa Mörö eteni viimeisenä miehenä 400 metrin aitojen loppukilpailuun. Dobek oli tuolloin ensimmäinen ulkopuolelle jäänyt.

Vuosi myöhemmin puolainen voitti alle 23-vuotiaiden EM-kisat Mörön ollessa samassa kisassa kuudes. Samana vuonna Dobek juoksi Pekingin MM-kisoissa komeasti välieriin hurjalla ennätyksellään 48,40. Finaalissa hän oli seitsemäs.

Mörö sanoo olevansa hänen kanssaan kavereita kentän ulkopuolella, mutta tietenkään radalla ketään ei kumarrella. Hän ei juuri ajattele, kuka rinnalla vetää.

- Kiva kilpakumppani siinä mielessä, että on ollut tasaisia vääntöjä. Loppusuoralla ajattelee vain, että pääsee vierellä olevasta ohi. Ihan sama, että onko siinä Dobek vai joku muu, Mörö toteaa.

Ylipäätänsä viime vuosina Mörölle on saatu kotimaan kentille kovia kilpakumppaneita. Näin oli esimerkiksi Paavo Nurmi Gamesissa.

Hän kokeekin sen kunnianosoituksena. Talvella juoksijan polven kanssa taiteillut Mörö tosin haluaisi olla näiden kisojen aikana sellaisessa iskussa, joka riittäisi kanssakilpailijoiden kyytiin.

- Kyllä varmaan olen jotain vuosien varrella tehnyt oikein, kun tällaisia käytännössä minulle järjestetään. Toki itse toivon, että pystyisin olemaan tarpeeksi hyvässä kunnossa ja haastamaan muita.

”Ei pidä pantata niitä keinoja”


Naisten 400 metrin aitojen kaikkien aikojen kotimaan tilaston toinen Petra Stenman tuli keväällä urheilijan valmennuskuvioihin mukaan. Vaikka aluksi konsultaatioavusta puhuttiinkin, Mörö myöntää, että nyt puhutaan ihan kunnon valmennussuhteesta. Valmennustouhuissa on mukana myös Mikael Ylöstalo.

- Toki itse tykkään paljon analysoida tekemistäni ja vaikuttaa siihen. Pitää antaa tilaa myös omille tuntemuksille. Kuitenkin hienoa, että siinä on hyvät valmentajat, jotka jeesaavat.

Stenman on Mörölle ennestään tuttu juniorimaajoukkueajoilta. Hän tietää SE-kaverin historian hyvin, kuten tätä piinanneet lonkkavaivat.

- Hän on ollut sekä nuorten että aikuisten maajoukkuereissuilla mukana. Olen aina pystynyt ottamaan häneen yhteyttä ja kysymään neuvoa.

Stenman on ollut kuvioissa vasta kolmen kuukauden ajan. Näin ollen hänen kädenjälkensä tuskin näkyy vielä kauheasti tämän kesän aikana. Suunta on ennen kaikkea lähitulevaisuudessa.

- Ei tälle kesälle mitään taikatemppuja voida tehdä. Jos tekee liikaa muutoksia, ne voivat vain pilata.

- On kuitenkin hyvä ajaa uusia ärsykkeitä mukaan. Parhaimmillaan pitäisi olla 2020, joten silti ei pidä pantata niitä keinoja, joilla sinne mennään.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta