Ottaako seiväsässä Lavillenie ensimmäisen maailmanmestaruutensa?


Etusuora: 24.08.2015 10:14Yleisurheilu
Ottaako seiväsässä Lavillenie ensimmäisen maailmanmestaruutensa?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Yksi maanantain finaalilajeista MM-Pekingissä on miesten seiväshyppy. Kilpailun ehdoton ennakkosuosikki on Ranskan Renaud Lavillenie. Mies on ainut hyppääjä, joka on tällä kaudella onnistunut ylittämään kuusi metriä – 605.

Ranskalaishyppääjä on saavuttanut urallaan paljon: olympiakultaa, kolme MM-mitalia, useita Euroopan mestaruuksia, halli-ME, mutta yksi puuttuu – MM-kulta. Tähän Lavillenie lähtee hakemaan muutosta tänään kello 14 alkaen. Helppoa miehellä tuskin tulee olemaan sillä vastassa on muun muassa mies, joka oli esteenä ranskalaisen maailmanmestaruudelle viime kisoissa.


Saksan Raphael Holzdeppe puolustaa Pekingissä maailmanmestaruuttaan. Holzdeppe ylitti maan mestaruuskisoissa heinäkuun lopulla 594, joka on miehen ennätys ja kauden kakkostulos. Saksalaisen tie finaaliin ei kuitenkaan ollut toivotunlainen ja farssi oli lähellä, kun Holzdeppe yritti suoraan karsintakorkeutta 570 ja onnistui ylittämään riman vasta viimeisellään.

Oman sysäyksen finaaliin tuo kauden komeetta 21-vuotias Shawn Barber. Kanadalainen on tuore Pan-Amerikan kisojen mestari ja miehen heinäkuussa hypätty ennätys on kova 593. Nuoren miehen ennätys on parantunut tällä kaudella hurjat 22 senttiä. Kauden kaksi muuta 590-ylittäjää Brasilian Thiago Braz Da Silva ja Kreikan Konstadinos Filippidis eivät selviytyneet finaaliin.

Moskovassa 2013 kultaan vaadittiin 589 ja Daegussa 2011 sentin enemmän. Lontoossa olympiakulta lähti tuloksella 597.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta