Lavillenie jahtaa kuuden metrin ylitystä Pariisissa - naisten 5000 metrillä ME uhattuna


Etusuora: 04.07.2015 14:43Yleisurheilu
Lavillenie jahtaa kuuden metrin ylitystä Pariisissa - naisten 5000 metrillä ME uhattuna
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Pariisin Timanttiliiga kilpaillaan ilman suomalaisväriä lauantai-iltana. Jännitystä silti riittää ja katseet kannattaakin suunnata erityisesti hyppypaikoille. Myös naisten 5000 metristä on odotettavissa hirmuinen kahden kestokoneen välinen otatus.

Ranskalaiseksi seiväsikoniksi kasvava Renaud Lavillenie kilpailee kotimaassaan ja jahtaa vähintäänkin kisaennätystä (600 Bubka & Hartwig). Lavillenie on jo kertaalleen kuluneella kaudella ylittänyt ulkoradoilla kuusi metriä hypäten maailman kaikkien aikojen kakkostuloksen (jaettu) 605 Eugenen Timanttiliigassa huhtikuun lopussa. Kilpailussa Lavillenielta nähtiin potentiaalisia yrityksiä ME-korkeudesta 616 ja näitä toivotaankin lisää. Ranskalainen on nimennyt tapahtuman yhdeksi kauden pääkilpailuistaan.


Hieman matalemmalta rimaa ylittävä Qatarin pomppukone Mutaz Essa Barshim on aina vireen osuessa kohdalleen potentiaalinen uhka ME:lle. Samassa kisassa, jossa Lavillenie hyppäsi 605, Barshim ylitti riman pelottavan helposti korkeudesta 241. Tämän jälkeen mieheltä ei enää hyppyjä nähty, ilmeisesti ME-bonukset eivät miellyttäneet. Joidenkin analysointien mukaan Barshimin 241-ylityksessä ilma olisi riittänyt jopa ME-korkeuteen 245. Eugenen kisan jälkeen Barshimin vire on ollut hieman kateissa (7.7 Wuhan 220 ja 11.7 Oslo 233). On myös pidettävä silmällä miestä nimeltä Erik Kynard. Yhdysvaltalainen hyppäsi viime viikonloppuna 237 ja tarjosi kelpo yrityksiä korkeudesta 241.

Naisten 5000 metrillä on odotettavissa kovaa menoa. Etiopian kaksikko Almaz Ayana ja Genzebe Dibaba jahtaavat Tiruneshi Dibaban ME:tä 14.11,15. Kaksikko on kellottanut tällä kaudella ajat 14.14,32 ja 14.19,76.

Pariisin kisojen muita tähtinimiä ovat muun muassa Asafa Powell, Kirani James ja Valerie Adams.

 
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta