Pitkämäen kausi käynnistyy sunnuntaina - Lapinlahdelta odotetaan EM-rajan rikkojia


Etusuora: 17.06.2016 16:30Yleisurheilu
Pitkämäen kausi käynnistyy sunnuntaina - Lapinlahdelta odotetaan EM-rajan rikkojia
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kauden Eliittikisa-avaus tapahtuu tänä sunnuntaina Pohjois-Savossa Lapinlahden urheilupyhätössä. Valitettavasti säätiedotukset lupaavat erittäin kehnoa säätä sunnuntaille, mutta toivotaan sen olevan vaikuttamatta tulostasoon.


Lapinlahden ehdottomasti mielenkiintoisin laji on miesten keihäänheitto, kun Tero Pitkämäki avaa kautensa. Viime vuonna ilmajokelainen latasi avauskisassa reilun 88-metrisen, mutta tänä vuonna vastaavaa kaarta tuskin nähdään johtuen loukkaantumisten sävyttämästä keväästä. Kovimman vastuksen Pitkämäki saa maanmiehistään, sillä ilmeisesti Timanttiliigan tiivis kisarupeama on vaikuttanut ulkomaalaisten keihästähtien saapumiseen Lapinlahdelle.

Naisten hyppylajit ovat myös sunnuntain kiinnostavinta seurattavaa. Wilma Murto ja Minna Nikkanen ottavat yhteen seiväspaikalla ja tuore EM-rajan rikkoja Linda Sandblom tavoittelee uusia ennätyslukemia korkeudessa. Sandblom ylitti pari viikkoa takaperin 190, joka on täsmälleen sama kuin kisojen tulosraja.

Naisten vitoselle kauden komeetta Johanna Peiponen saa kovaa seuraa Australiasta. Vastaan asettuu Genevieve LaCaze, joka taivalsi torstaina 3000 metrin esteet Tukholman Timanttiliigassa 9.23,19. LaCazen vitosen ennätys on tältä kaudelta 15.27,13. Peiponen juoksi soolona viime viikonloppuna 15.56,87, mutta 10 000 metrin ennätysjuoksussa rovaniemeläisen vitosen väliaika oli kovempi.

Amsterdamin EM-kisoihin hamuavien urheilijoiden on pikkuhiljaa kiristettävä ruuvia, sillä aika käy vähiin. Potentiaalisia rajan rikkojia löytyy etenkin juoksumatkoilta. Miespikajuoksijoista kukaan ei ole yltänyt EM-rajaan tällä kaudella, vaikkakin Samuli Samuelsson on viime vuoden näytöillä nimetty 200 metrille. Samuelssonilta voidaan odottaa myös 100 metrin rajan 10,38 rikkomista. Miesten kasilla Jaakko Laaksolla on oivat saumat rajan 1.47,60 rikkomiseen (kauden paras 1.48,69).

Myös miesten pituudessa on hyppääjiä tyrkyllä Amsterdamiin. Henri Väyrynen on jo valittu kisoihin, mutta etenkin kolmikolta Kristian Bäck - Eero Haapala - Kristian Pulli odotetaan kisanäyttöjä. Edellä mainitusta kolmikosta Bäck ja Haapala ovat jo sivunneet kisarajaa 795, kun Pulli on päässyt kolmen sentin päähän rajasta.

Kisat alkavat sunnuntaina kello 14.30 ja YLE tarjoaa suoraa kuvaa kello 15.45 alkaen.

Kisasivut: http://www.savogames.fi/index.php
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta