Pitkämäki haastaa saksalaiset Pariisissa - hätyytelläänkö pika-aidoissa ME-lukemia?


Etusuora: 01.07.2017 07:49Yleisurheilu
Pitkämäki haastaa saksalaiset Pariisissa - hätyytelläänkö pika-aidoissa ME-lukemia?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Pariisin lauantaisesta Timanttiliigasta odotetaan kovatasoista. Suomalaisten katseet kohdistuvat Tero Pitkämäkeen.


Pariisin Timanttiliigassa on ohjelmassa miesten keihäänheitto. Kärkinimistä mukana on maailmantilaston ykkönen ja kakkonen Thomas Röhler - Johannes Vetter, sekä Vaasassa reilut 88 metriä kiskaissut Tero Pitkämäki. Heittopaikalle saapuu myös Tsekin Jakub Vadlejch, joka on kauden mittaan tehnyt todella tasaista jälkeä heittämällä edellisessä seitsemässä kilpailussa kaikissa yli 86 metriä. On myös syytä pitää silmällä Intian kaveria nimeltä Neeraj Chopra. Vasta 19-vuotias nuorukainen kiskaisi kesäkuun alussa 85,63, eikä ole kilpaillut tämän jälkeen. Chopran ennätys on viime vuodelta 86,48.


Yksi kisojen mielenkiintoisimmasta lajeista on ehdottomasti miesten 110 metrin aidat. Viivalle asettuu vastikään huiman ajan kellottanut Jamaikan Omar McLeod. Rion olympiavoittaja sprinttasi pika-aidat Jamaikan mestaruuskisoissa 12,90, mikä oikeuttaa kaikkien aikojen tilastossa viidenteen sijaan. Helpolla McLeod ei tule pääsemään, sillä mukana ovat myös maailmantilastossa sijoille 2.-5. sijoittuvat aituritähdet. Esimerkiksi kotiyleisön edessä kilpaileva Garfield Darien kellotti Ostravassa 13,09 ja on varmasti valmis heittämään haasteen McLeodille.


Muista lajeista mainittakoon hyppylajien tähdet Christian Taylor, Renaud Lavillenie ja Mutaz Essa Barshim, sekä viikko sitten satasella kovan ajan (10,71) kellottanut Jamaikan Elaine Thompson.

Linkki Pariisin kisojen ohjelmaan TÄSTÄ.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta