Pitkämäki heitti kolmanneksi Ostravassa - Julius Yego täräytti Kenian ennätyksen

Etusuora: 26.05.2015 20:15Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
IAAF World Challengen keihäskilpailu oli tuonut Ostravaan nipullisen maailman ykkösheittäjiä. Sateisesta säästä huolimatta taso ei tuottanut pettymystä, vaan kisasta muodostui laajalla rintamalla kauden kovatasoisin.

Kilpailun voittoon heitti suomalaisille tuttu mies Keniasta Julius Yego. Kenialainen riuhtaisi kolmannellaan maansa ennätykseksi kovan tuloksen 86,88. Samalla Yego menee Antti Ruuskasen ohi maailmantilaston toiseksi. Kilpailun kakkoseksi kiskaisi Saksan Thomas Röhler kauden parhaallaan 85,36. Röhlerin sarja oli vakuuttava - kolme heitoista kantoi yli 84 metriä.

Maailmantilaston ykköspaikalla majaileva Tero Pitkämäki jatkoi hyvin alkanutta kauttaan sijoittumalla kilpailun kolmanneksi tuloksella 83,96. Kotiyleisön edessä kilpailleet maailmantilaston kolmonen Petr Frydrych 80,29 ja vitonen Jakub Vadljech 82,61 jäivät vierailijoiden jalkoihin sijoille 8. ja 5.