Pitkämäki, Wirkkala ja Eriksson suomalaisedustajat Brysselin Timanttiliigassa


Brysselin osakilpailu perjantai-iltana päättää vuoden 2015 Timanttiliiga-kauden.
Etusuora: 11.09.2015 09:00Yleisurheilu
Pitkämäki, Wirkkala ja Eriksson suomalaisedustajat Brysselin Timanttiliigassa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Timanttiliigan päätöskilpailun kiinnostusta lisää kolme suomalaisurheilijaa, jotka tulevat esiintymään myös viikonlopun Ruotsi-ottelussa Tukholman olympiastadionilla.

Tero Pitkämäkeä ja Teemu Wirkkalaa on vastassa puolisen tusinaa Pekingin MM-finaalin keihäsmiehistä. Suurin mielenkiinto kohdistuukin tuoreeseen maailmanmestariin Kenian Julius Yegoon. Heittopaikka on puheiden mukaan hyvä, joten on hyvinkin mahdollista, että luvassa on hirmukaari kenialaisen toimesta. Myös MM-kakkonen Egyptin Ihab Abdelrahman on kisassa mukana. Pitkämäellä on pienet saumat Timanttiliigan kokonaiskilpailun voittoon, mutta se vaatii Brysselin kisan voittoa ja Tsekin Vitezslav Veselyn sijoittumista kolmanneksi tai heikommin.

Kolmas suomalaisedustajamme löytyy naisten estekisasta. Sandra Eriksson pääsee kovaan kyytiin, sillä starttilista on afrikkalaisten tähdittämä ja mukana on vain kolme eurooppalaisedustajaa. Eriksson on juossut kaudella ajan 9.36,90, joka syntyi Porin Kalevan kisoissa soolojuoksulla. Suomen ennätys on Erikssonin viime vuonna juoksema 9.24,70, joten hyvällä onnistumisella jopa SE voisi olla haarukassa.

Kisojen kovimpina tähtinä häärivät muun muassa pikajuoksijat Justin Gatlin, Dafne Schippers ja Allyson Felix. Gatlin juoksee sekä 100 että 200 metriä, ja Schippers ja Felix mittelevät 200 metrillä. Seiväspaikalla Renaud Lavillenie on paikkaamassa Pekingin pettymystään ja kolmiloikassa kohtaavat jälleen kauden loikkakoneet Christian Taylor ja Pedro Pablo Pichardo. Ratakierroksen aidoissa on mukana Kenian MM-voittaja Nicholas Bett ja naisten kiekossa tänä vuonna 70 metriä ylittäneet Denia Caballero ja Sandra Perkovic.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta