Pituushypyn arvokisavoittaja laittoi pillit pussiin


Etusuora: 30.03.2015 20:09Yleisurheilu
Pituushypyn arvokisavoittaja laittoi pillit pussiin
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Portugalilainen huippuyleisurheilija Naide Gomes (s. 1979) on ilmoittanut lopettavansa pitkän urheilu-uransa. Jalkavammojen riivama Gomes ei ole kyennyt kilpailemaan kertaakaan kesäkuun 2013 jälkeen.


Gomesin uran komeimmat saavutukset ovat tulleet sisäradoilta. Budapestin MM-halleissa 2004 hän voitti viisiottelun mestaruuden, ja neljä vuotta myöhemmin Valenciassa pituushypyn hallimaailmanmestaruuden. Pituushypyssä portugalilaisella on lisäksi sisäratojen EM-kullat sekä Madridista 2005 että Birminghamista 2007. Ulkona Gomes on saavuttanut hiekkalaatikolta kaksi EM-hopeaa - Göteborgissa 2006 ja Barcelonassa 2010.

Gomesin Portugalin pituushyppyennätys on Monacossa 2008 hypätty 712. Hallissa hän pomppasi parhaimmillaan lukemat 700 (2008). Seitsenottelussa hän kasasi ennätyksekseen pisteet 6230 (2005), joka sekin on Portugalin ennätys.

Gomes edusti vuoteen 2001 asti synnyinmaataan Sao Tome ja Principeä, jonka paidassa hän osallistui muun muassa Sydneyn olympialaisiin pika-aiturina. Hänellä on edelleen hallussaan Sao Tome ja Principen ennätykset 100 metrin aidoissa, korkeushypyssä, pituushypyssä, kuulantyönnössä, keihäänheitossa ja seitsenottelussa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta