Pohjoismaiden maastomestaruudet ratkotaan lauantaina Göteborgissa


Etusuora: 06.11.2015 13:42Yleisurheilu
Pohjoismaiden maastomestaruudet ratkotaan lauantaina Göteborgissa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Totuttuun syksyiseen tapaan Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska ovat lähettäneet joukkueensa mittelemään Pohjoismaiden maastoherruuksista. Tällä kertaa Göteborgin mäkinen nurmirata toimii kisa-alustana. Kisat alkavat Suomen aikaa lauantaina kello 12.00.

Suomen joukkueet

Miehet 9000 m kello 14.00
Suomen miesten ja naisten joukkueen menestys tulee pohjautumaan kokemukseen. Miehissä hyvää syyskuntoa maantiekympillä esittänyt Jussi Utriainen on jälleen kerran mukana maajoukkuetehtävissä. Utriainen tunnetaan poikkeuksellisen kovana maastojuoksijana, sillä miehen vitriiniä koristaa peräti 11 maastojuoksun SM-kultaa. Muut suomalaisjuoksijat miesten sarjassa ovat Antti-Pekka Niinistö, 1500 metrin Suomen mestari Ilari Piipponen ja Jaakko Nieminen. 10 000 metrin Suomen mestari Arttu Vattulainen joutui perumaan osanottonsa.
Naiset 7500 m kello 13.15
Naisten puolelta löytyy vahva paluu maajoukkuepaitaan. Anne-Mari Sandell on esittänyt mallikaita otteita syksyn maantiejuoksuissa ja ilmoittanut tavoitteekseen Rion olympiamaratonin. Sandell tunnettiinkin parhaimmillaan maailmanluokan maastojuoksijana ja siitä todisteena EM-kulta ja MM-pronssi. Voidaankin olettaa, että Sandell tulee lauantaina taistelemaan mestaruudesta. On myös mielenkiintoista nähdä maaottelussa hurjan ajan kympillä sooloilleen Johanna Peiposen otteet. Sarjan kolmas suomalaisjuoksija on maratonin Suomen mestari Laura Markovaara.
Juniorit: naiset 4500 m kello 12.00 ja miehet 6000 m kello 12.30
Syksyllä päivälehtien painomusteet rohmunnut Alisa Vainio on ennakkosuosikki voittamaan 19-vuotiaiden sarjan. Muista suomalaisista neljän kilometrin matkaa taivaltavat hallitseva mestari Johanna Matintalo sekä Aino Kivenmäki. Saman ikäsarjan miesten joukkue koostuu niin ikään kolmesta maastotykistä: Robin Ryynänen, Tomi Lehto ja Pekka Antikainen.

Muut joukkueet

Ruotsissa ja Norjassa järjestettiin maan mestaruusmaastot pari viikkoa sitten, joten monet ovat tähdänneet kuntoansa juuri näihin karkeloihin. Suomen maastomestaruudethan ratkottiin jo keväällä Imatralla ja Tanskan mestaruuksista kamppailtiin jo tammi-helmikuussa.

Miesten kisassa on mukana hallitseva mestari Norjan Hans Kristian Fløystad. Norjan joukkueessa on myös vuorijuoksun EM-kultaa kesäkuussa voittanut Johan Bugge. Sen sijaan EM-kultaa nuorten maastojuoksussa ja miesten 1500 metrillä voittanut Henrik Ingebrigtsen ei kilpaile Göteborgissa, vaan vasta joulukuussa EM-maastoissa. Henrikin 15-vuotias pikkuveli Jakob nähdään junioreiden kisassa.

Myös Tanskalla on asettaa lähtöviivalle vahva joukkue, johon kuuluvat mm. tänä vuonna 2.16 maratonin juossut Jesper Faurschou, esteet 8.33 kirmannut Ole Hesselbjerg sekä alle 8 minuutin 3000 metrin juoksija Thijs Nijhuis. Ruotsin joukkueessa juoksee esimerkiksi Ruotsiottelun 5000 metrin voittanut Olle Walleräng. Maan mestaruuskisoissa maastomitalin napannut Mustafa Mohamed ei ole mukana.

Naisten kisan hallitseva mestari Veronika Brennhovd Blom (NOR) ei ole mukana kuten ei myöskään Norjan maastomestaruuden vienyt hiihtäjä Kristin Steira. Mitaleita hamuavat ainakin viime vuoden hopeamitalisti tanskalainen Simone Glad ja hänen maannaisensa Sara Sig Möller. Tanskan joukkueeseen kuuluu myös suunnistaja Maja Møller Alm. Ruotsilla on mukana maan mestaruuskisojen koko kärkikolmikko Sara Holmgren - Linn Nilsson - Frida Aspnäs.
Kaupallinen yhteistyö

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Puhdin suosituin testipaketti, Puhti-terveystarkastus antaa monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi.

  • Kaikki testit helposti ja nopeasti ilman lääkärin lähetettä
  • Selkeä ja edullinen hinnoittelu
  • Näytteenotto käy hetkessä ja tulokset yleensä jo seuraavana päivänä Oma Puhti -palveluun