Portlandin MM-hallit käyntiin seiväshypyllä


Etusuora: 17.03.2016 00:00Yleisurheilu
Portlandin MM-hallit käyntiin seiväshypyllä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Portlandin MM-hallit käynnistyvät torstaina seiväshypyillä. Tiedossa on kovatasoiset kilpailut, sillä hallikauden seivästaso on ollut, niin miehissä kuin naisissakin, poikkeuksellisen kova. Valitettavasti suomalaiskaksikosta Wilma MurtoMinna Nikkanen kumpikaan ei lähtenyt mukaan MM-halleihin.

Jenn Suhr hyppää ensimmäisen MM-kultansa?

Naisten seipään suosiksi on nimettävä kotimaan Jenn Suhr. 34-vuotias jenkki hyppäsi halli-ME:n 503 tammikuun lopulla ja on ollut voittamaton viime viikonlopun maanmestaruuskisoja lukuun ottamatta. Suhrin paras saavutus on olympiakulta vuodelta 2012, mutta muita kirkkaimman laadun arvokisamitaleja naiselta ei löydy, joten nälkää varmasti riittää.

Suhrin kovimpiin haastajiin kuuluu hänet mestaruuskisoissa voittanut Sandi Morris. Pienikokoisen Morrisin mestaruushyppy kantoi hienon tuloksen 495, jolla ennätys parani käsittämättömät 19 senttiä! Se yltääkö hän toistamiseen vastaavalle tasolla, jää nähtäväksi.

Kilpailussa on mukana viisi korkeuden 481 tai enemmän ylittänyttä hyppääjää: Edellä mainittujen lisäksi kolmas yhdysvaltalaishyppääjä Demi Payne (490) ja kreikkalaishyppääjät Ekateríni Stefanidi (490) ja Nikoléta Kyriakopolou (481).

Lavillenie vs. Barber

Miesten seiväs on kenties kisojen kovatasoisin kilpailu tilastojen valossa. Toisaalta, kuten 2010-luvulla tapana on ollut, lähtee Ranskan Renaud Lavillenie jälleen ennakkosuosikkina matkaan.

Ranskalainen on ylittänyt hallikaudella peräti kahdesti kuusi metriä parhaan hypyn kantaessa korkeuteen 603. Hänen lisäkseen haamurajan on onnistunut ylittämään hallitseva maailmanmestari Kanadan Shawn Barber (600). Pienestä kolmen sentin erosta huolimatta Lavillenieta on pidettävä suosikkina runsaamman kokemuksensa ja viime aikaisten tulostensa valossa: edelliset kolme kilpailua 603, 593 ja 602 (!).

Hyvää nousuvirettä on myös osoittanut Sam Kendricks. Yhdysvaltalainen paranteli ennätystään äskettäin maan mestaruushalleissa tulokseen 590 ja nappasi maan mestaruuden. Mikäli mies pystyy samaan tulokseen torstaina on hänen ensimmäinen arvokisamitali enemmän kuin lähellä. Kendricksin lisäksi kiusaa Lavillenielle ja Barberille saattaa aiheuttaa muun muassa Brasilian Thiago Braz Da Silva (593).
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta