Puolalainen maailmanmestari heitti vakuuttavan moukarikaaren


Jukka Moisio: 16.05.2015 19:03Yleisurheilu
Puolalainen maailmanmestari heitti vakuuttavan moukarikaaren
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Hallen heittopäivillä lauantaina nähtiin mahtava moukarikaari, kun Puolan Pawel Fajdek heitti kauden kärkituloksen ja uransa toiseksi pisimmän heiton 82,76. Hallitsevan maailmanmestarin ennätys on 83,48 viime vuodelta. Fajdek oli lauantain kilpailussa täysin ylivoimainen, sillä toiseksi tullut Nick Miller (GBR) hävisi voittajalle yli kuusi ja puoli metriä.

2010-luvulla yli 82 metriä ovat heittäneet vain Fajdek sekä hallitseva olympiavoittaja ja Euroopan mestari Krisztián Pars (HUN). Molemmat miehet ylittivät 82 metriä myös viime kesän EM-finaalissa, jossa Pars oli parempi tuloksin 82,69 - 82,05.

Hallen keihäskilpailut eivät tarjonneet hirmukaaria. Naisten kilpailun voitti Saksan Linda Stahl tuloksella 62,06. Miesten kilpailun paras oli Saksan Johannes Vetter ennätyksellään 82,13. Myös toinen saksalainen, Lars Hamann, ylitti 80 metriä 80,65 kantaneella heitollaan. Viikko sitten yli 85 metriä heittänyt tsekki Jakub Vadlejch jäi tulokseen 76,30.

Pawel Fajdekin 82,76 lauantaina Hallessa:
https://youtu.be/_acwy7F4e_o
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta