Puolimailerilegenda Juri Borzakovski aikoo puhdistaa venäläisen yleisurheilun


Etusuora: 25.03.2015 18:43Yleisurheilu
Puolimailerilegenda Juri Borzakovski aikoo puhdistaa venäläisen yleisurheilun
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Puolimailerilegenda Juri Borzakovski nimitettiin viime kuussa Venäjän yleisurheiluliiton väliaikaiseksi päävalmentajaksi. Borzakovskin pesti tullaan todennäköisesti vakinaistamaan lähiaikoina, sillä miehellä on vankkumaton kannatus liiton ohella myös Venäjän urheiluministeriössä.


Toimenkuva ei ole planeetan yksinkertaisin, sillä maan yleisurheilu on ryvettynyt viime aikoina moninaisissa dopingskandaaleissa. Lontoossa 2012 yhteensä 15 venäläisyleisurheilijaa saavutti henkilökohtaisen olympiamitalin, mutta heistä kuusi on sittemmin saanut dopingrangaistuksen. Pahamaineinen kävelyvalmentaja Viktor Chegin pyörittää Saranskissa omaa tiimiään, josta käryää urheilijoita jatkuvalla syötöllä. Lisäksi saksalainen TV-kanava ARD näytti syksyllä Hajo Seppeltin luoman dokumentin, joka paljasti venäläisen yleisurheilukulttuurin löyhkääviä puolia.

Kaikesta huolimatta Borzakovski vakuuttelee, että venäläinen yleisurheilu on jatkossa puhdasta. Hänen mukaansa vuoden päästä käytäviin Rion olympalaisiin valmistautuu kielletystä lääketieteestä sataprosenttisesti vapaa joukkue. Venäjällä tullaan tehostamaan antidopingtyötä ja aiheeseen liittyvää koulutusta. Borzakovski lupaa henkilökohtaisesti pitää huolen siitä, että maahan aikoinaan pesiytynyt dopingkulttuuri on taakse jäänyttä elämää.

Borzakovskin urheilu-uran suurin voitto oli 800 metrin olympiakulta Ateenassa 2004. Miehen taistelut jatkuvat mädäntyneen yleisurheilujättiläisen kulisseissa.

foxsports.com
Kaupallinen yhteistyö

Verge Motorcycles on sähkömoottoripyöräilyn tulevaisuus! Verge suunnittelee, kehittää, rakentaa ja myy innovatiivisia sähköisiä moottoripyöriä. Vergellä on nyt käynnissä rahoituskierros kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kautta. Tutustu Vergeen ja sijoita sähköistyvään liikenteeseen!