Puolimaratonin Suomen mestaruudet ratkotaan lauantaina Jyväskylässä


Etusuora: 14.04.2016 15:26Yleisurheilu
Puolimaratonin Suomen mestaruudet ratkotaan lauantaina Jyväskylässä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Puolimaratonin Suomen mestaruudet ratkotaan lauantaina Jyväskylän maanteillä. Etenkin miesten puolella viivalle on saatu maamme kovimmat maantiemenijät Henri Mannista lukuun ottamatta. Tiedossa on nopea reitti, joka mahdollistaa vauhdinpidon esimerkiksi EM-rajoja silmällä pitäen.


Miehet

Edellisvuosien tapaan kisassa ei ole selkeää ennakkosuosikkia. Suuret odotukset kohdistuvat kuitenkin kestomenestyjä Jussi Utriaiseen, joka jätti aktiiviuransa jo vuosia sitten, mutta on siitä huolimatta treenannut lääkärintöiden ohessa kohtuullisesti. Utriainen omaa kyseiseltä matkalta kymmenen SM-mitalia ja on hallitseva Suomen mestari.

Helppoa Utriaisella ei tule olemaan, sillä siitä pitävät huolen ainakin reitin suunnitellut Jaakko Nieminen, 64.30 ennätyksen omaava Jarkko Järvenpää ja Aki Nummela. Koko poppoo on tänä keväänä esiintynyt puolikkaalla, josta parhaiten on suoriutunut Nieminen helmikuussa Barcelonassa 66.40. Järvenpää ja Nummela ovat iskeneet matkan 67.30 tuntumaan.

Mustana hevosena on nostettava esiin Tommi Hytönen. Kenttäurheilijat-58:n mies kirmasi Karhuviestissä hienon osuuden ja takana on onnistunut korkeanpaikanleiri. Lauantaina miehen ennätyksestä 68.23 voi lohjeta suurikin palanen. Myös paremmin suunnistajana tunnettua Jere Pajusta on syytä pitää silmällä.

Naiset

Naisten osallistujalista on surullisen lyhyt: 12 juoksijaa. Lisäksi maan terävin kärki on leireillä tai sitten kisa ei muuten vaan innosta.

Ennakkosuosikin viittaa kantaa Hanna Jantunen. Jantunen juoksi helmikuussa Ranskassa minuutin päähän EM-rajasta (1.15), joten näinköhän Espoon Tapioiden edustaja hyökkää Jyväskylän maanteillä rajan kimppuun. On yllätys mikäli joku kilpakumppaneista pystyy Jantusen haastamaan.

Jantusella on mestaruudet vuosilta 2007 ja 2014. Mukana olevista muista juoksijoista Suvi Miettinen on voittanut mestaruuden kertaalleen vuonna 2013. Edellisvuosina himmeämpiä mitaleja ovat voittaneet Minna Haka-Risku ja Mira Tuominen.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta