Qatarin pikamenijä huippuvauhdissa sadalla metrillä


Jukka Moisio: 05.06.2015 13:23Yleisurheilu
Qatarin pikamenijä huippuvauhdissa sadalla metrillä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Qataria edustava Femi Ogunode voitti torstaina Kiinan Wuhenissa 100 metrin Aasian mestaruuden uudella maanosan ennätyksellä 9,91. Edellinen Ogunoden ja myös Aasian ennätys oli 9,93 viime vuoden Aasian kisoista (eräänlaiset "Aasian olympialaiset"). Kauden maailmanlistalla 24-vuotias Ogunode nousee viidennelle sijalle edellään vain Justin Gatlin, Asafa Powell, Tyson Gay ja Mike Rodgers.
- Ei tämä ollut yllätys, sillä viime vuonna Aasian kisoissa minulla ei ollut valmentajaa ja harjoittelin yksin. Nyt minulla on valmentaja. Päivän tulos on kuin harjoittelua - tämä ei ole parasta, mihin pystyn, totesi itsevarma Ogunode.


Aasian ennätys syntyi mukavaan 1,8 m/s myötäiseen, mutta juoksun aikana myös satoi. Tämä ei kuitenkaan qatarilaista haitannut.
- Olen hyvä joka säällä. Olen valmis kaikissa olosuhteissa ja kaikissa kisoissa.

Nigerialaissyntyinen Ogunode sijoittui viime vuonna MM-halleissa pronssille 60 metrillä. Kaudet 2012-13 mies oli sivussa klenbuteroli-käryn vuoksi.

Miesten 400 metrin voittoon juoksi toinen qatarilainen, vasta 18-vuotias Abdalelah Haroun. Voittoaika 44,68 sivuaa miehen ennätystä ja junioreiden kauden kärkitulosta maailmassa. Haroun on nyt juossut saman ajan tänä vuonna jo kolmesti. Sudanilaislähtöinen juoksija teki talvella Aasian halliennätyksen 45,39. Torstain kilvassa toiseksi sijoittui Saudi-Arabian Youssef Al-Masrahi (45,14), joka juoksi viime vuonna Aasian ulkorataennätyksen 44,43.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta