Raitanen 3000 metrin esteiden alkuerissä – Blomqvist 1500 metrillä


Topi Raitanen ja Nathalie Blomqvist kilpailevat tiistaina lajiensa alkuerissä.
Etusuora: 15.08.2022 20:48Yleisurheilu
Raitanen 3000 metrin esteiden alkuerissä – Blomqvist 1500 metrillä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic

Topi Raitanen liitelee finaaliin?


Topi Raitanen starttaa esteiden toisessa alkuerässä tiistaina kello 12:57. Finaaliin etenemisen ei pitäisi tuottaa suomalaiselle vaikeuksia.

Raitanen osoitti huippukuntoa Kalevan kisoissa juoksemalla soolona esteet aikaan 8.21,10. Kyseessä on sellainen temppu, johon Euroopassa ei välttämättä tällä hetkellä olisi pystynyt kukaan muu. Lähtölistoilta löytyy toki miehiä, jotka ovat kesäkuussa kiiruhtaneet esteet lähelle 8.10, mutta kyseisten italialaisten kunto on tällä hetkellä pienoinen kysymysmerkki.

Raitasen kanssa samassa alkuerässä juoksee muun muassa Daniel Arce, joka on Etusuoran papereissa Raitasen ohella koko estekisan suosikkeja. Espanjalaisen ennätys ja samalla kauden paras on 8.14,31. Eugenen MM-finaalissa Arce oli yhdeksäs kohtalaisen hyvän loppuvedon ansiosta.

Suuri mielenkiinto kohdistuu myös kisan tilastokärkeen nimeltä Ahmed Abdelwahed, joka on kellottanut matkan 8.10,29. Eugenessa mies selviytyi finaaliin, jossa hän nappasi sijan 12. Myös ranskalaiset Mehdi Belhadj ja Djilali Bedrani ovat mielenkiintoisia nimiä. Etukäteen ajateltuna Belhadj (SB 8.16,35) olisi kaksikosta kovempi, mutta mikäli Bedrani on saanut viriteltyä itsensä nousukuntoon, niin hän on iskussa ollessaan erittäin kirikykyinen. Toistaiseksi kauden paras on kuitenkin vain 8.26,18.

Saksan Frederik Ruppert kyykytti Raitasta PNG:ssä juoksemalla upean uuden ennätyksensä 8.15,58. Se on samalla Ruppertin kauden ylivoimaisesti paras suoritus, sillä tämän jälkeen tulokset ovat olleet heikkoja.

Ensimmäisestä erästä on syytä alleviivata nimi Osama Zoghlami. Italiainen on juossut kauden mittaan ennätyksensä 8.11,00, mutta viimeiset viikot hän on elänyt hiljaiseloa, eikä hän kilpaillut edes Eugenessa.

Nathalie Blomqvistilla on edessään vaikea urakka


Naisten tonnivitosella juostaan kaksi erää. Nathalie Blomqvist juoksee näistä jälkimmäisessä kello 11:27. Molemmista eristä finaaliin etenee neljä parasta sekä neljä aikojen perusteella.

Blomqvistin selviytyminen finaaliin vaatisi urotekoja, sillä hän on ennätyksellään ja kauden parhaallaan (4.10,25) eränsä toiseksi heikoin. Erässä on useita juoksijoita, jotka ovat juosseet matkan aivan 4.00 tuntumaan.

Blomqvist juoksi kotimaassa Eugenen MM-kisojen jälkeen yhden startin, joka meni alakanttiin. Suomalaisnuori valitteli kisan jälkeen, ettei ollut palautunut Eugenen reissusta. Blomqvist ei myöskään kilpaillut Joensuun Kalevan kisoissa.

Lue: Münchenin EM-kisat
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta