Räty johdatti joukkonsa maaotteluvoittoon Virosta


Seppo Rädyn kipparoima Suomen heittomaajoukkue otti voiton Virosta Tallinnassa käydyssä aikuisurheilun maaottelussa. Voittolukemat olivat 293-267.
Etusuora: 16.06.2019 10:33Yleisurheilu
Räty johdatti joukkonsa maaotteluvoittoon Virosta
Kuva: Jari Porttila
Seppo Räty.
- Voittoa lähdettiin hakemaan ja se myös saatiin. Olen todella ylpeä joukkueen jokaisen urheilijan suorituksesta, Seppo Räty kiitteli.

Voiton varmistivat naiskeihäänheittäjät. Heli Herlevi-Malila otti lajivoiton uudella N55 sarjan Suomen ennätyksellä 39.97. Ennätys vastaa kansainvälisen pistetaulukon mukaan naisten keihäällä heitettynä tulosta 57.88.

Keihäänheitossa nähtiin myös toinen SE, kun Merja Vuorinen kiskaisi N60 sarjassa tuloksen 27.57.

- Hienoa että naiset intoutuivat SE-heittoihin. Se kertoo ainakin sen, että he pystyivät venymään kovassa kilpailussa, Räty myhäili.

Suomen naiset ottivat keihäänheitossa ja kuulassa kaksoisvoiton, vastaavasti Viro nappasi kiekossa peräti neloisvoiton. Joukkueessa heitti aina viisi urheilijaa.

Naisten kuulassa Kirsi Viitanen otti yllätysvoiton, työntämällä uuden N75 sarjan Suomen ennätyksen 10.25. Viitanen teki erittäin tasaisen sarjan, sillä hän tömäytti kuulan kolme kertaa lukemiin 9.99. Viitasen tulos vastaa naisten sarjassa tulosta 18.78!

Lajivoittoon ylsi myös Mirja Kokko painonheitossa. Lahtelainen heitti 15.79 ottaen ylivoimaisen ykköstilan. Irma Niemi-Pynttäri ylitti myös 11 metrin rajan, heitettyään 11.02. Niemi-Pynttäri on heittänyt aiemmin tänä vuonna SE:n 11.49.

Kiuru ja Tenhu tasaväkisiä


Miesten puolella Suomi juhli keihäässä neloisvoittoa. Kokonaiskisan voitosta käytiin armoton taustelu Esa Kiurun M70 ja Jouni Tenhun M80 välillä. Kiuru heitti tuloksen 51.92, Tenhu 41.55. Kun tulokset muutettiin kansainvälisen taulukon mukaisesti vastaamaan miesten välineillä heitettyä tulosta, oli Kiuru parempi luvuin 87.23-87.05!

- Kummankin heittäjän tulos oli siis kansainvälisestikin erittäin kova, Räty kehui heittäjiä.

- Kummallekin oli yhteistä myös se, että se pitkä heitto jäi vielä varastoon. Uskon, että kummallakin on kesän mittaan vielä varaa reiluun tulosparannukseen, Räty pohti.

Tenhu on kiskaissut jo tällä kaudella ME:n 45.23, Rädyn mukaan hänellä on mahdollisuudet ylittää maaginen 50 metrin raja kesän aikana.

- Olen nähnyt harjoituksissa Tenhulta jo sellaisia heittoja. Miksi hän ei pystyisi niihin myös kisoissa.

Kiurulla on puolestaan nimissään M70 sarjan ME 53.61, hän heitti sen viime vuonna Kuhmoisissa.

Miesten lajeissa suomalaiset ottivat voitot painonheittoa lukuunottamatta.

Räty keräsi kevään aikana maaottelua varten yrityksiltä 25 000 euroa. Historian ensimmäisen aikuisurheilijoiden Viro-maaottelun mahdollistivat Puustelli Group, Toplux, Matka-Kosonen, Sydänsairaala, Intericonsulting, valmennusapu.fi, maximusport.com ja Mahkukiinteistöt.

- Löimme maaottelun päätteeksi kättä päälle virolaisten kanssa, että ensi vuonna Suomi isännöi maaottelua, Räty kertoi.


– Jari Porttila
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta