Richardsson palaa harjoitustauolta Eliittikisoihin - Vadlejch tähdittää keihäskisaa


Etusuora: 11.07.2017 13:15Yleisurheilu
Richardsson palaa harjoitustauolta Eliittikisoihin - Vadlejch tähdittää keihäskisaa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Joensuun Eliittikisat kilpaillaan keskiviikkona. Yle väittää kisat klo 18.30 alkaen.

Yksi Joensuun kisojen mielenkiintoisimmista kotimaisista nimistä on Camilla Richardsson. VASA IS:n juoksijatar on rikkonut kuluneella kaudella 3000 metrin esteiden MM-rajan ja kilpailee torstaina Mehtimäen urheilupyhätössä sileällä 3000 metrin matkalla. Richardsson on harjoitellut viimeiset pari viikkoa korkean paikan leirillä Ranskan Font Romeussa ja matkustaa suoraan leiriltä Joensuuhun. Richardssonia vastaan asettuu puolisen tusinaa japanilaisia juoksijoita, sekä Saksan Jana Sussmann, joka omaa poppoon kovimman ennätyksen 9.06,35. Richardssonin ennätys ja kauden paras tulos on 9.15,96.

https://www.instagram.com/p/BWH97_hn57w/?taken-by=camillarichardsson&hl=fi


Miesten keihäspaikan nimekkäin kaveri on Tsekin Jakub Vadlejch. Tsekki on kiskaissut kaudella ennätyksekseen 88,02 ja näin noussut myös Lontoon MM-kisojen mitalikandidaatiksi. Suomalaisista mielenkiinto kohdistuu erityisesti Lassi Etelätaloon. Joensuun Katajan mies on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista, mutta nyt paikat näyttäisivät jälleen kestävän. Naisten keihäässä paikalle saapuu kova suomalaiskvartetti Heidi NokelainenJenni KangasOona SormunenSanni Utriainen.

Pikamatkoilla vauhtia tarjoilee muun muassa Etelä-Afrikan Emile Erasmus, joka on kaudella pyyhältänyt 100 metriä 10,08. Tilastojen valossa eteläafrikkalainen on selkeä ennakkosuosikki, jonka takana mm. suomalaiset Eetu Rantala, Ville Myllymäki ja Otto Ahlfors käyvät kovaa kamppailua. Kauden pikajuoksusensaatiota Samuel Purolaa ei nähdä Joensuussa.

Kahdella ratakierroksella Sara Kuivisto saa vastaansa nipullisen ulkomaalaisnimiä. Kuivisto on kauden mittaan pitänyt ennätyksiään pilkkanaan ja toivotaan saman meiningin jatkuvan Joensuussa. Lähellä ennätystään juossut Aino Paunonen lähtee niin ikään parantelemaan ennätystään. Miesten vastaavalla matkalla Ville Lampinen ja Jaakko Laakso ottavat mittaa toisistaan. Myös Samu Mikkosella ja Panu Jantusella voi olla sanansa sanottavana suomalaistaistelussa.

Pika-aidoissa on tarjolla mielenkiintoinen otatus kun Nooralotta Neziri, Viivi Avikainen ja Lotta Harala asettuvat viivalle. Kisaan lähtee kuitenkin ykkösnimenä Yhdysvaltojen Evonne Britton kauden tilastonoteerauksellaan 12,92. Miesten pika-aidoissa maan ehdoton ykkösnimi Elmo Lakka tikkaa aitoja yhdessä Tanskan ennätysmiehen Andreas Martinsenin ja Saksan Maximilian Bayerin kanssa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta